Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Air Max revolucija uz the Spot

Modne lekcije Miljane Nešković: Idealne farmerke za svaku figuru

Modne lekcije Miljane Nešković: Idealne farmerke za svaku figuru

Gotovo je nemoguće zamisliti savremeni garderober bez makar jednih farmerki. Iako su nastale kao udobno radno odelo, u današnje vreme mogu se videti, kako u poslovnim kancelarijama, tako i u pozorištima. Ipak, u moru različitih modela, odabir dobrih farmerki može da bude prava noćna mora.

Bez obzira na to da li ste u potrazi za trendi modelom farmerki koje ste videli u modnom magazinu, ili tragate za udobnim pantalonama koje možete nositi u svakoj situaciji, pri odabiru nemojte zapostaviti svoju siluetu. Imajte na umu da moda nije ta koja određuje kako će vam nešto stajati. Najvažnije je da farmerke prilagodite obliku svog tela.

photo11 Modne lekcije Miljane Nešković: Idealne farmerke za svaku figuru

Dobre farmerke će raditi za vas: prikrivati nedostatke i istaći atribute. Mnoge od nas se upravo u dobrim farmerkama osećaju najseksepilnije

Duge noge daju prostora za eksperimentisanje, što treba iskoristiti. Osobama sa dugim nogama podjednako dobro će stajati svetlije farmerke, pocepane, farmerke sa nitnama ili dodatnim džepovima, kao i klasični modeli.

Sa druge strane, kraće noge je potrebno vizuelno izdužiti. Zato, izbegavajte duboke farmerke i zvoncare. Takođe, želećete da izbegnete vizuelno presecanje figure. Trudite se da boja farmerki uvek bude približna boji u kojoj su majica, košulja ili džemper koje kombinujete sa farmerkama. Štikle vizuelno izdužuju i stanjuju nogu, ali samo ako se dobro iskoriste. Za pravi efekat pustite da vam nogavice malo pokriju štiklu.

photo 2 Modne lekcije Miljane Nešković: Idealne farmerke za svaku figuru

Nakon što pronađete svoj “zlatni model farmerki”, obratite pažnju na kvalitet teksasa. Farmerke lošeg kvaliteta će se razvući i vrlo brzo prestati da izgledaju kao prvog dana

Jedna od najvećih grešaka koju prave žene pri kupovini farmerki je ugledanje na druge. Ono što dobro stoji nekome, vašu figuru može deformisati. To nikako ne želimo.

Ukoliko su noge deblje, idealno rešenje će biti farmerke ravnog kroja ili one koje se blago šire u zvono. Neka budu tamnije, nikako izbeljene na sredini. Izbegavajte preuske farmerke, tako što ćete pronaći svoju idealnu veličinu. Bez obzira na trend, odeća koja ne prati liniju vašeg tela na pravi način vam ne treba u ormaru.

Osobama sa većom zadnjicom i jakim bokovima odgovaraju farmerke nižeg struka, bez zadnjih džepova. Ako ste nižeg rasta, izaberite jednostavan model farmerki sa ravnim nogavicama, koje mogu biti i proštepane po sredini. Za prikrivanje krupnijih kukova birajte farmerke bez prednjih džepova i ostalih detalja, koji mogu skrenuti pažnju na ovaj deo tela.

I tako dolazimo do onih mršavijih, koji bi trebalo da naglase obline. Farmerke ravnih nogavica i, po mogućstvu, sa što više našivenih džepova, trebalo bi da budu vaš pravi izbor. Ciljno izbeljene farmerke sa prednje strane ili na zadnjici, takođe, vizuelno dodaju obline, što nije loše imati na umu.


Miljana Nešković piše analizu i kritiku autorskih kolekcija domaćih modnih kreatora. U kritici se trudi da ne bude neopravdano oštra, ali nije ni blaga. Pored toga, modom se bavi kao novinar, predavač i menadžer za odnose s javnošću modne kuće DesignedBy. Pomodarsko ponašanje, kao masovna pojava, je nekad vrlo zabavlja, a nekad zamara.

Editors choice