Hot topics

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

Sunčane destinacije koje moraš da posetiš u 2020.

Gejtkiping – čuvanje položaja moću u partnerskim odnosima

U okviru Beogradskog Fashion Week-a održan je tradicionalni program Modnih vinjeta u prostoru Legata Rodoljuba Čolakovića. Na Modnim vinjetama dizajneri predstavljaju svoj autorski rad u formi instalacije, performansa, video rada, dramsko-scenske igre.

Ana Vasiljević je realizovala ideju postavljanja novih okvira starim formama u futurističkom maniru koji oslikava lepotu mašina, brzine i promena. Dizajnerka se inspirisala i slikarskim pravcem futurizma za strukturu modela kao i vizuelnom tehnologijom uz akcenat na hrono fotografiju i animaciju koja dozvoljava da se određeni objekat prikazuje kroz sekvencu različitih struktura, pokreta i oblika… Time se postiže pokret, ritam i pulsiranje u okviru unikatnih modnih formi.

Ana Vasiljevic Modne vinjete, Jovana Marković i Nouvelle Vague na Beogradskoj nedelji mode!

Kolekcija Ane Vasiljević

Ines Janković je predstavila kolekciju Burgundy Algorithm koja je inspirisana Burgundy tonovima i printovima iz  sedamdesetih godina. Kombinacije “teških” i “laganih” materijala kao kontrast odlika su kolekcije kojom dominiraju duge plisirane haljine od muslina u kombinaciji sa jaknama od kašmira i kože. Kolekciju prati i limitirana serija INES atelier nakita.

Ines Jankovic Modne vinjete, Jovana Marković i Nouvelle Vague na Beogradskoj nedelji mode!

Kolekcija Burgundy Algorithm koja je inspirisana Burgundy tonovima i printovima iz sedamdesetih godina kreatorke Ines Janković

Kolekciju AEON je predstavila dizajnerka Tatjana Tatalović zajedno sa skulptorom Borisom Bogdanovićem. Teksturom i bojom, tekstila, porcelana i keramike simbolički će predstaviti morfologiju Zemlje. To su kostimi koji odgovaraju futurističkom duhu, kombinovani sa skulpturama od porcelana i keramike u vidu aksesoara ili celih površina koje prate anatomiju tela, a opet ne izlaze iz okvira Fashiona, već ga naglašavaju.

Kolekcija Under My Skin Cruise Resort 2013 Gordane Manojlović nastajala je u toku ovog proleća i na najbolji način oslikava sve ono što Gordana kroz svoj brend G.LOU prezentuje svih ovih godina. Od vrlo sexy kupaćih kostima ili jednostavno rečeno Bodyja, preko nekih undergorund komada, pa do glamuroznih i vrlo neobičnih haljina. Kombinacijom preklopa, traka, i vrlo bitnih kopčanja ova kolekcija vam ostavlja toliko slobode da sa svakim komadom možete da napravite beskonačan broj kombinacija od onih za dan, plažu, leto, jahtu… do onih večernjih kada vaš kupaći postaje TOP GLAM komad za party.

Gordana Manojlovic Modne vinjete, Jovana Marković i Nouvelle Vague na Beogradskoj nedelji mode!

Kolekcija Under My Skin Resort 2013. kreatorke Gordane Manojlović

Koishi/Lamat by Ivana Damjanović predstavila je ručno rađen nakit, uglavnom od srebra. Kolekcije su limitirane, nastale kao produkt umetnicine trenutne inspiracije, dok su tašne nastale spajanjem tradicionalnih materijala za taj aksesoar i gume.

Aleksandra Lalić je prikazala odeću napravljenu od ljudske kose. Ona je koristila materijal napravljen od ljudske kose koji je umetnik Zoran Todorović predstavio 2009. godine na venecijanskom bijenalu. Prezentaciju modela pratila je video projekcija u okviru koje je prikazan čitav proces od šišanja i sakupljanja kose do njene prerade.

U drugom delu večeri u Domu omladine videli smo rad dizajnerke Jovane Marković koja nam je predstavila svoju novu kolekciju Winter is coming. Inspiracija joj je gotika i srednji vek, ali je kolekcija moderna i nosiva. Materijali su prirodni, sa dosta komada od kože sa interesantnim radom, ali i svila i vuna. Boje koje preovlađuju u ovoj kolekcji su: crna, siva, teget i crvena.

Jovana Markovic 2 Modne vinjete, Jovana Marković i Nouvelle Vague na Beogradskoj nedelji mode!

Nova kolekcija Jovane Marković inspirisana gotikom i srednjim vekom

Kolekcija je namenjena ženama koje su sigurne u sebe i koje žele suptilno da se izdvoje iz  mase, koje su sofisticirane i šik.

Kolekcija ima dosta interesantnih krojeva i materijala sa detaljima od mesinga u boji starog zlata, koje je radio juvelir Damir Trtovac. Zvezde večeri bili su pevač i pevačica Phoebe Killdeer popularnog brenda Nouvelle Vague koji su tokom cele prezentacije pevali i na taj način stvorili specifičnu atmosferu.

Ovo je bila pretposlednja revija na 32. Beogradskoj nedelji mode koja se završava 4. novembra revijom Ive Stefanović u Narodnoj biblioteci.

Editors choice