Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Studenti modnog dizajna na VI BAFE-u

Studenti modnog dizajna na VI BAFE-u

Šesti BAFE – “Balkan Art Fashion Event” održava se od 14. do 19. juna i obuhvata trodnevne revije u prostoru kluba “Drugstore“, kao i zanimljiv prateći program. BAFE će okupiti više od 30 mladih modnih dizajnera iz regiona, odabranih na konkursu. Cilj manifestacije je da stručnu i širu javnost upozna sa stvaralaštvom mladih autora i pruži im podršku u promovisanju svog rada.

Prvog dana, 14. juna, koji se odvija pod sloganom “Forms and Fabrics” posetioce očekuju četiri revije. U 20 časova kreacije će predstaviti: Jean Angie Kaser (BiH), Bojana Čolić (SR), She and She – Marina Anđelković i Ana Barajević (SR), a u 21 čas: Hedra Design (SR), Evgenija Zafirovska (SLO), Mirjana Klepić (HR), dok publiku u 22 sata očekuju: Jelena Janković (SR), Stefan Ristić (SR), Angela Bogeska (HR).

Drugi dan, 15. jun, pod geslom “Cuts”, obuhvatiće sledeće revije: u 20 časova: Mona Lacko (HR), Grayscale (SR), Maja Knez (SR), u 21 čas: Dino Džinović (IT), Me and Machine (HR), 10 of 11 (SR), Kolektiv Proba. U 22 časa će se predstaviti Ivan Stepanović (SR), Katarina Božičković (SR), Đorđe Baščarević (SR), Aleksandra Jovanovska (MK).

“Different Look Of Woman” slogan je trećeg dana revija, 16. juna, na kome nastupaju: Gabrijela Krešić (HR), Sara Milevska i Prokopie Kjaev (MK), Isidora Prokić (SR), Nemanja Devetak (SR) od 20 časova, Andrea Jovanovska (SR), Marija Ignjatović (SR), Milica Bačetić (SR), Marina Mićanović (SR) od 21 čas, i Milica Tričković (SR), Villena Viscaria (SR) od 22 časa.

POSTER BAFE Studenti modnog dizajna na VI BAFE u

Prateći program će obuhvatiti izložbu – Eco art projekat, studenata Modnog dizajna Univerziteta Metropolitan, pod nazivom „Reclaim your creativity, restore your mind“. Studenti Univerziteta Metropolitan, sa smera Modni dizajn na ovogodišnjem prolećnom BAFE-u predstaviće se projektom inspirisanim jednim od trenutno veoma aktuelnih umetničkih pravaca, odnosno Eko Art. Ekološka umetnost ili eko-umetnost je umetnička praksa koja obuhvata  etiku socijalne pravde u svom sadržaju i formi / materijala. Umetnici koji pripadaju ovom pravcu usmeravaju svoju pažnju na okruženje – sa fizičkim, biološkim, kulturnim, političkim i istorijskim aspektima ekoloških sistema. Stvaranje radova bazira se na svim materijalima koji nas okružuju od prirodnih materijala,  ekoloških snaga kao što su vetar, voda ili sunčeva svetlost ali i materijale upotrebne vrednosti od gume, kablova, plastike, metala i sl. a koji se u novoj formi (reciklaža) iznova obnavaljaju i daju novu formu. “Reclaim, restore” jedan je od izraza ove umetnosti a naši mladi modni dizajneri ovaj put je stavljaju u kontekst modnih formi i unose novo značenje na veoma kreativan način. Ecoart je stvorena da inspiriše brigu i poštovanje, stimuliše dijalog i podstiče razvoj društvenog i prirodnog okruženja u kojem živimo.

Izložba pod nazivom “Reclaim your creativity, restore your mind” postavka je studenata Modnog dizajna Univerziteta Metropolitan na kojoj će učestvovati studenti I, II i III godine i prikazati svoje viđenje Eko modnog izražaja.

BAFE je u pet prethodnih izdanja okupio gotovo stotinu mladih stvaralaca i prikazao njihove kreacije i talenat u okviru više od osamdeset pojedinačnih i grupnih revija. Poslednje izdanje „Balkan Art Fashion Event-a“ izazvalo je veliku pažnju autora iz zemalja okruženja, zbog čega je BAFE tim odlučio da platformu podigne na regionalni nivo.

Balkan Art Fashion Event” je modna manifestacija, koja se održava već treću godinu za redom, a nastala je sa idejom da promoviše prvenstveno domaću, a zatim i regionalnu modnu scenu i pruži šansu mladim, nedovoljno afirmisanim dizajnerima, da prikažu svoj talenat kako stručnoj, tako i širokoj publici.

BAFE posebnu pažnju posvećuje pomaganju razvoja onih autora koji modu i odevanje ne shvataju samo kao industriju, već i kao svojevrstan umetnički izraz, performans koji se odvija jednako na modnoj pisti i na ulici.

Ulaz je besplatan za sve članove Univerziteta Metropolitan, odnosno za studente, profesore, asistente i zaposlene.

Editors choice