Na našu žalost, Facebook se nameračio da nas ubija u pojam prvo sa onim nesrećnim photo memories što nam je iskakalo sa strane, pa zatim sa onim tajmlajnom koji može da se skroluje do u nedogled. I samim tim nadohvat ruke, ne samo vaše nego i svih vaših prijatelja, vaše stare fotke sa katastrofalnim frizurama, autfitima, šminkama i kilažama koje uglavnom nisu mogle da uđu u već pomenute autfite. Užas! To je, inače, priča koja se ponavlja iz generacije u generaciju, samo što su devojke ranije svoje modne promašaje gledale u sopstvenim albumima i smejale se sebi u privatnosti četiri zida, verovatno sa svojim drugaricama. A ovako, svaki Pera, Mika i Žika može da vidi kako ste izgledali ono pre četiri godine kad ste otišle na žurku svoje drugarice u studentskim danima k’o klošarka.

Sigurno vam poznato zvuče ovakvi modni ispadi.

Kratko i uzano

Dakle, devojke, ili kratko ili uzano. Dosad bi trebalo da ste to naučile i to na svojim greškama kad ste mislile da je baš seksi da se utegnete u sve superuzano i superkratko.

article 2581321 1C4D032600000578 877 634x955 Modni promašaji: Jaooo, šta sam to obukla, gde mi je pamet bila?!

Samo jedan brend

Svi znamo za te periode kad se zalepite za jedan brend pa se upakujete u njega od glave do pete k’o da su vas platili za reklamu. Ali stil znači umeti kombinovati stilove i različite trendove i imidže.

ccchhnnnlll Modni promašaji: Jaooo, šta sam to obukla, gde mi je pamet bila?!

Skoro pa odgovara

Kada nosite stvari koje skoro pa vam odgovaraju, to znači da nosite stvari koje vam ne odgovaraju. Da li treba da dodam još nešto ili vam je jasno šta nije u redu u prethodnoj rečenici?

article 2252723 16A37CEB000005DC 551 634x841 Modni promašaji: Jaooo, šta sam to obukla, gde mi je pamet bila?!

Fleke

Nositi bilo kakvu odeću sa flekama je nedopustivo. Odaje utisak aljkavosti, a molim vas koja žena želi da bude percipirana kao aljkava riba? Ne, ne, nikako.

spl469801 011 Modni promašaji: Jaooo, šta sam to obukla, gde mi je pamet bila?!

Stvari koje sprečavaju pokrete

Cipele i odeća koje vas sprečavaju da normalno hodate ili dišete… Što biste to nosili? U tome se ne možete osećati dobro i komforno.

kelly osbourne corset Modni promašaji: Jaooo, šta sam to obukla, gde mi je pamet bila?!

Tuđi stil

Kada se trudite da budete neko drugi, da prekopirate nečiji stil – niste autentične. Vidi se da to nije vaš fazon i stoji vam čudno i neprirodno. Nemojte nam reći da nemate svoje fotke u raznim periodima života: kada ste htele da budete hoperka, fenserka, rokerka, pankerka… Važno je da ste se sada pronašle.

Rita Ora Modni promašaji: Jaooo, šta sam to obukla, gde mi je pamet bila?!

Prošetajte svoj besprekorni stil ulicama grada sada kada konačno znate ko ste.


Una Hadži – Nikolić

Comments