Nedavno je u Hrvatskoj, a i šire, počela prodaja novog hrvatskog proizvoda helanki za Mishice i Misheve. Reč je o novopokrenutom riječkom projektu koji nudi posebno dizajnirane helanke za devojke koje vole da budu neobične i posebne, a opet cene svoj komfor. Brand Mishu iza kojeg se kriju neobične helanke u potpunosti su hrvatski proizvod, od ideje do proizvodnje. Glavni začetnik ove ideje, ujedno i glavna u kreativnom procesu nastanka helanki jeste mlada studentkinja tržišnih komunikacija Maja Molnar i grafička dizajnerka Adriana Pavelić, koja kreativnu ideju sprovodi u digitalni oblik.

Već je prva linija pod nazivom “Electric Moonlight” pobudila veliko interesovanje čak i izvan granica Republike Hrvatske, posebno modeli “Peter Pan” i “The Sunset”, koji će sudeći po dosadašnjim upitima biti pravi zimski hit.

2222 Modnih pet minuta: Mishu Design

Čik im odolite!

WANNABE MAGAZINE: Ko se krije iza brenda Mishu?

MISHU: Glavni začetnik ove ideje, ujedno i glavna u kreativnom procesu nastanka tajica sam ja – mlada studentica tržišnih komunikacija Maja Molnar, te grafička dizajnerica Adriana Pavelić, koja kreativnu ideju provodi u digitalni oblik.

Gde pronalaziš inspiraciju za svoje kreacije?

Inspiraciju pronalazim u svakodnevnim stvarima koje u mojim rukama poprime jednu novu dimenziju.

Kome su namenjene tvoje kreacije?

Mishu designs nose odvažne cure koje vole biti posebne, a opet cijene svoj komfor.

222222 Modnih pet minuta: Mishu Design

Za smele i odvažne

Kako bi opisala modnu scenu u Hrvatskoj?

Rekla bih da još nije zaživjela svoj potpuni potencijal, još uvijek se može naći dobrih i inovativnih mladih dizajnera koji čekaju svoju priliku.

Koju poznatu damu bi volela da vidiš u svojim kreacijama?

Mislim da bi se Mishu tajice savršeno uklopile u stil Ide Prester.

335 Modnih pet minuta: Mishu Design

Za svačiji ukus

Šta možemo očekivati od tebe u budućnosti?

Možete očekivati novu kolekciju, ali i proširenje uzoraka sa tajica na ostale odjevne predmete, stay tuned!


Jovana Katić Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima. Veruje da se snovi ostvaruju onda kada ih postanemo dostojni.

Comments