WANNABE MAGAZINE: Šta je po tvom mišljenju stil?

VLADIMIR MALEŠ: Stil… Stil je način na koji osoba pokazuje svetu kako vidi sebe.

Kako si izgradio svoj stil?

Kao što se ja menjam kroz život, tako se i moj stil menja. Prolazi kroz faze, koje se sastoje od uticaja pojedinih trendova i mog ličnog ukusa. Dosta zavisi i od toga kako se osećam u tom trenutku. Da li je garderoba koju obučem elegantna ili opuštena ili nešto između, zavisi od mog raspoloženja. Pratim mantru, ‘less is more’. Lepo je biti zapažen, ali ne treba upadati u oči.

Da li imaš svoj modni uzor?

Ne, nemam modni uzor. Tačnije ne želim da imitiram nikoga. Bacim pogled na časopise kao što su GQ, Esquire i Details da bih video šta modni editori predlažu, ali nikada se ne zaletim za ono što je u časopisu. Ponekad vidim sebe u nekoj garderobi. Ponekad mi se jako svidi ono što predlažu, ali ne vidim to na sebi. Takođe, pratim šta se nosi. U Njujorku, gde živim, jako je bitno imati svoj imidž i stil. Nikada ne oblačim ono što se masovno nosi. Masovni trendovi dovode do gubitka sopstvenog identiteta. Treba se truditi da postavljate trend, a ne da ga pratite.

Tvoj omiljeni brend/ brendovi i zašto?

Omiljeni brendovi su mi Emporio Armani, Calvin Klein, Nike, G-Star Raw i Banana Republic. Emporio Armani ima jako specifičnu i elegantnu liniju. Kada obučem nešto iz kolekcije, makar to bile samo bokserice, osećam se elegantnije. Armani odela su legendarna sama po sebi. Jednog dana ću ih imati nekoliko u ormanu. Calvin Klein i Banana Republic su jako slični. Pristupačniji po ceni, za svakodnevnu upotrebu, a opet elegantni i udobni. G-Star Raw je kompanija koja ima interesantan dizajn. Jako mi se sviđaju njihove košulje, jakne, patike i farmerke. Nike je, naravno, legendaran. Za bilo kakav sport i rekreaciju, Nike garderoba je idealna, moderna i funkcionalna.

Da li pratiš rad nekog kreatora?

Calvin Klein je moj omiljeni modni kreator. Garderoba je jako udobna i elegantna. Ide uz svaku priliku.

Moda i naša estrada?

Moram priznati da jako malo vremena trošim na našu estradu. Kod nas je veliki problem da se dođe do garderobe i kreacija koje vrede. Izbor je mali, a posao stilista je time jako otežan. Tokom protekle dve decenije estradne zvezde su nažalost odlazile u krajnost da bi privukle pažnju. Opet, moramo razumeti da je zabavljanje širokih masa težak posao i ne postoji formula koja može da reši taj problem na pravi način.

Koji je tvoj omiljeni komad garderobe?

Kada sam bio mlađi voleo sam… ne, obožavao sam patike. Sada dobru obuću gledam isto kao i dobre farmerke, majice, košulje, satove… Iskreno ako ima nešto na šta obraćam više pažnje pri izboru, to je donji veš. Bitno je da bokserice budu udobne, ali i da izgledaju, da kažem, ‘sexy’. Svaki ‘frajer’ treba da investira u dobre bokserice ili bilo koju varijantu donjeg veša koji voli da nosi. Tu je Armani nenadmašiv! Takođe imam afinitet prema satovima. Izbor sata pokazuje više o osobi nego auto, cipele i odelo zajedno.

Koje boje najčešće nosiš?

Ne komplikujem puno. Najčešće nosim belu i crnu. Razne tonove plave. Crvenu volim, ali jarko crvenu. Siva mi je dugo godina bila omiljena boja, što se tiče garderobe. Inače, volim da ubacim i bilo koji detalj žute boje, bila to narukvica ili sat sa žutim detaljima.

Comments