16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Grad na Seni, grad ljubavi, grad svetlosti, sa svojim šarmantnim ulicama, slavnim palatama, divnim parkovima, sa dugom i bogatom istorijom, godišnje privlači oko šest miliona posetilaca. Za njega se vezuju odlična vina, umetnost i moda. Mnogi simboli Pariza svetski su poznati i svakako nezaobilazni kada je njegov obilazak u pitanju, ali da li pravi duh Pariza možete osetiti preko turističke mape? Mi kažemo ipak ne, zato vas vodimo u skriveni kutak ovog istorijskog grada.

Slika 1 Moja omiljena destinacija: Ove nedelje kažem Pariz!

Ako ste videli Ajfelovu kulu, šetali Šanzelizeom, uživali u kroasanima na Montmartu i ostalo vam je nekoliko sati na pretek, uputite se na metro i pravac Marché aux Puces de Saint-Ouen.

Otvoren 1920, Marché aux Puces de Saint-Ouen od tada se razvio u jedan od najvećih svetskih otvorenih marketa. Od dizajnirane garderobe i nameštaja koji svoju starinu nose na najšarmantniji mogući način, do antikvarnih knjiga, ramova za fotografije, slika i još mnogo toga, ovaj marché (market) je zaista pravi raj za ljubitelje polovne vintage robe koja svoju vrednost nije izgubila decenijama. Iako se mora napomenuti da odlazak tamo nije u prijateljstvu sa vašim budžetom, svakako vredi videti, a možda se ipak odlučiti za neki detalj koji će vam kupiti srce. Subotom, nedeljom i ponedeljkom Parižani kažu da je najlepše otići na market.

Slika 2 Moja omiljena destinacija: Ove nedelje kažem Pariz!

Tamo možete zateći prijateljsku atmosferu među zanatlijama, duh prošlosti koji se na trošnim tezgama poigrava sa vašim čulima i iako niste zainteresovani za kupovinu izmamiće vam osmeh na lice i vratiti možda i vek unazad. Market je tako povezan da možete nesmetano šetati i razgledati, ali i ozbiljno promatrati koji komad bi vam se idealno slagao u vašem kutku kod kuće. Možete testirati jezik sa nasmejanim prodavcima koji će se truditi da vam taj šarm francuske kulture predstave na najbolji mogući način.

Slika 3 Moja omiljena destinacija: Ove nedelje kažem Pariz!

Marché aux Puces de Saint-Ouen je mesto gde se istorija, umetnost i šoping naporno prepliću. Ako odete u Pariz svakako ga vredi posetiti!

Ana Pantić 

Editors choice