Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Valentine’s Day what?! Mesto na kojem ćeš se odlično provesti sa svojim drugaricama, *onog* dana u februaru!

Grad na Seni, grad ljubavi, grad svetlosti, sa svojim šarmantnim ulicama, slavnim palatama, divnim parkovima, sa dugom i bogatom istorijom, godišnje privlači oko šest miliona posetilaca. Za njega se vezuju odlična vina, umetnost i moda. Mnogi simboli Pariza svetski su poznati i svakako nezaobilazni kada je njegov obilazak u pitanju, ali da li pravi duh Pariza možete osetiti preko turističke mape? Mi kažemo ipak ne, zato vas vodimo u skriveni kutak ovog istorijskog grada.

Slika 1 Moja omiljena destinacija: Ove nedelje kažem Pariz!

Ako ste videli Ajfelovu kulu, šetali Šanzelizeom, uživali u kroasanima na Montmartu i ostalo vam je nekoliko sati na pretek, uputite se na metro i pravac Marché aux Puces de Saint-Ouen.

Otvoren 1920, Marché aux Puces de Saint-Ouen od tada se razvio u jedan od najvećih svetskih otvorenih marketa. Od dizajnirane garderobe i nameštaja koji svoju starinu nose na najšarmantniji mogući način, do antikvarnih knjiga, ramova za fotografije, slika i još mnogo toga, ovaj marché (market) je zaista pravi raj za ljubitelje polovne vintage robe koja svoju vrednost nije izgubila decenijama. Iako se mora napomenuti da odlazak tamo nije u prijateljstvu sa vašim budžetom, svakako vredi videti, a možda se ipak odlučiti za neki detalj koji će vam kupiti srce. Subotom, nedeljom i ponedeljkom Parižani kažu da je najlepše otići na market.

Slika 2 Moja omiljena destinacija: Ove nedelje kažem Pariz!

Tamo možete zateći prijateljsku atmosferu među zanatlijama, duh prošlosti koji se na trošnim tezgama poigrava sa vašim čulima i iako niste zainteresovani za kupovinu izmamiće vam osmeh na lice i vratiti možda i vek unazad. Market je tako povezan da možete nesmetano šetati i razgledati, ali i ozbiljno promatrati koji komad bi vam se idealno slagao u vašem kutku kod kuće. Možete testirati jezik sa nasmejanim prodavcima koji će se truditi da vam taj šarm francuske kulture predstave na najbolji mogući način.

Slika 3 Moja omiljena destinacija: Ove nedelje kažem Pariz!

Marché aux Puces de Saint-Ouen je mesto gde se istorija, umetnost i šoping naporno prepliću. Ako odete u Pariz svakako ga vredi posetiti!

Ana Pantić 

Editors choice