Oni imaju nešto da nam poruče, jer bi voleli da i mi vodimo računa o njihovim osećanjima i potrebama, kao što stalno tražimo i očekujemo od njih i kao što im neprekidno savetujemo u ovakvim tekstovima.

I oni imaju osećanja

Ako izgledaju stabilno (tačnije neuzdrmano) i ne pokazuju svoja osećanja, ne znači da su bezosećajni, nego da su vaspitani da se ponašaju kao muškarci, onako kako se inače misli da muškarci treba da se ponašaju. Da budu suzdržani i da deluju neuznemireno, da bi ostavili utisak stabilnosti i snage. Jer osećanja se u muškom svetu tretiraju kao slabost. Zato oni kriju svoje slabosti, ali ih, naravno, imaju i osećaju svom snagom. Budite nežni.

To što su im druge žene privlačne, nema nikakve veze sa vama

To nije tako teško shvatiti, misle oni. Naprosto zato što je stvarno tako. Oni gledaju, dive se, zamišljaju. I najčešće na tome i ostaje. To ne možemo da im zabranimo, a ako nas to uznemirava i ljuti, to je naš problem. Možda da pokušamo tu pojavu da prihvatimo kao jednu od onih nerazumljivih muških stvari, koje nas nerviraju, ali nas ne ugrožavaju.

momci 4 Momci bi voleli da imate u vidu sledeće stvari

Oni nisu dobri u razumevanju onoga što im stavljate do znanja

Muškarcima morate jasno da kažete šta hoćete i šta nećete, jer uglavnom neće shvatiti ono što im “poručujete” na suptilan način, nastojeći da im nešto zaobilazno stavite do znanja. Mi smo te koje se žale na lošu komunikaciju, ali od nas takođe zavisi koliko će ta komunikacija biti dobra, odnosno, jasna i otvorena.

I ne umeju da čitaju misli

Ne umemo ni mi, mada bi oni ponekad mogli da se zakunu da umemo. Ista stvar kao sa stavljanjem do znanja – ako smo uvređene, zbunjene, uznemirene, to što ćemo im reći da nam nije ništa, ili još gore, da oni dobro znaju šta nam je, neće doprineti međusobnom razumevanju. Nacrtajte im ako treba, a verovatno treba.

Comments