Kurvarlukom se bave muškarci koji varaju svoje žene, devojke, ljubavnice. Jeste, moguće je varati i ljubavnicu. Poznajem muškarce kojima je legitimna po jedna žena i po jedna ljubavnica, a ostalo je kurvarluk.

Poznajem i neke muškarce koji su potpuno verni svojim ženama, a i među kurvarima i među posvećenima ima jednako puno muškaraca zadovoljnih svojim životom i brakom. I nezadovoljnih. Hoću da kažem da oni verni nisu srećniji i zadovoljniji, nego su prosto monogamni.

Ne poznajem, doduše, ni jednu ženu koja vodi dvostruki život i savršeno je zadovoljna i svojim brakom i svojim kurvarlukom.

Možda zato što je još nisam upoznala, a možda jer i nemam koga da upoznam.

U nekim kulturama, normalno je da muškarac ima više žena i sve imaju legitimnu poziciju. Kako se te žene snalaze u svom intimnom životu, čekajući da dođu na red, nije mi poznato. Takođe mi nije poznato da li i po nekoliko legitimnih žena učestvuje u seksualnim aktivnostima sa svojim muškarcem, to jest, da li prave grupnjak, ali to mi deluje kao sasvim praktično rešenje. Ako već deliš čoveka sa drugim ženama, onda deliš i te žene sa njim, posredno ili neposredno. Bitno je da je sve legitimno, jer tu onda nema kurvarluka. Osim ako se neka žena iz stada ne odmetne u preljubništvo, onda je kurva, a možda i pokojna kurva, nisam sigurna kako te stvari funkcionišu tamo gde je poligamija legitimna. Za muškarce. I još nešto mi nije znano: da li u nekoj kulturi postoji legitimna ženska poligamija, odnosno, može li žena da ima nekoliko muževa, a da nije nekakva varvarska kraljica amazonka iz nekog filma š produkcije o varvarskim navikama amazonskih kraljica?

polyamory1 Monogamija i kurvarluk

Serijski monogamisti

U većem delu sveta, monogamija je za parove propisana zakonom, ali odnosi se samo na bračnu zajednicu. Ostalo je švaleracija. Da je monogamija i prirodni zakon, švaleracije ne bi ni bilo. Pri tom, seksualna vernost nije ni mit, ni odricanje, nego osobina ličnosti. Ima ljudi koji su verni jednom partneru. Dok ne potroše vezu. Onda su verni sledećem. I tako dalje. Serijski monogamisti. Ima i onih koji su celog života verni jednom partneru. A ima i onih koji su celog života verni samo sebi, a monogamija ih uopšte ne zanima kao koncept, niti ih opterećuje. Svako ima prava da bude monogaman, dok to isto ne traži od njih.

Veza monogamne žene i kurvara, ili obrnuto, najteži je izazov za opstanak veze. Tu se ljubav ne dovodi u pitanje, samo je seksualna vernost neizvesna. Tačnije, izvesno je da je nema i neće je ni biti, osim u naletima i periodima.

Koji brak ili veza mogu to da iznesu? I to ne tako da se onaj monogamni pravi lud i pakuje nesvesne osvetničke otrovne sadržaje od kojih će mu pući čir na želucu, nego da lepo sve bude na otvorenom.

To je još jedna stvar od mnogih koje ne znam.

Ne znam da takav par postoji. Znam neke koji su pukli ili pucaju u pokušaju da pomire suprotnosti u svojim prirodama, ali ne i neke koji uspevaju.

Ništa pametno nisam rekla, osim ako to nije da stvarno mislim da su i monogamija i kurvarluk legitimni i prirodni.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Comments