WANNABE DIGITAL AWARDS: Biramo najbolje influensere u čak 17 kategorija!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Wannabe editorijal: GAME OVER

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Fotografkinja Džejd Bil je ta koja se osmelila da svetu prikaže fotografije žena koje su trudne ili su se nedavno porodile. Ovo je bio poduhvat koji je izazvao lavinu pozitivnih kritika i pohvala, a to je pokrenulo žene širom sveta da i one požele da se nađu na fotografijama.

Žena je pojava neshvaćena i nema osobe koja je može dokučiti do kraja, a žensko telo je umetnost u kom treba uživati. Žene nisu stvorene da bi bile shvaćene, već da bi bile voljene, a ove fotografije pre svega slave majčinstvo, a onda i žensko telo. Po mom mišljenju, zahvaljujući ovom pokretu ruše se predrasude da žena mora biti mršava i bez ijedne mane, a ovo je dokaz da je žensko telo lepo takvo kakvo jeste.

Vratiti se u formu posle porođaja nije nužna potreba, a sama fotografkinja je majka dvoje dece, što ju je podstaklo da se slika obnažena sedam nedelja pošto je rodila sina Sekvola. Tako je i proizašla ideja za ovaj projekat koji nosi naziv “Prelepo telo”.

Ovaj poduhvat je pre svega šansa da žene na umetnički i poseban način ispričaju svoje životne priče razgolitivši se i pokazavši svoje telo, otkrivajući tako svoje mane i ožiljke koje je donela trudnoća.

Ožiljci koji su poslednica trudnoće, svaka bora i nepravilnost na telu ne izazivaju gađenje, već naprotiv, osećaj miline i sreće. Naredne fotografije dokaz su da se žene pred udarcima sudbine ne povijaju, već primaju udarce u svoja nedra zarad ljubavi koja je večna, a to je majčinska!

Na kraju možemo zaključiti: To nisu ožiljci, to su tragovi života.

123 Mozaik vremena: Fotografije koje slave majčinstvo! 215 Mozaik vremena: Fotografije koje slave majčinstvo! 315 Mozaik vremena: Fotografije koje slave majčinstvo! 412 Mozaik vremena: Fotografije koje slave majčinstvo! 510 Mozaik vremena: Fotografije koje slave majčinstvo! 64 Mozaik vremena: Fotografije koje slave majčinstvo! 72 Mozaik vremena: Fotografije koje slave majčinstvo! 82 Mozaik vremena: Fotografije koje slave majčinstvo! 91 Mozaik vremena: Fotografije koje slave majčinstvo!

Violeta Stojanović

Editors choice