Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

Samo za prave HEDONISTE: Kako da napraviš najbolju KAFU ikad!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Mozaik vremena: Fotografije koje slave majčinstvo!

Mozaik vremena: Fotografije koje slave majčinstvo!

Fotografkinja Džejd Bil je ta koja se osmelila da svetu prikaže fotografije žena koje su trudne ili su se nedavno porodile. Ovo je bio poduhvat koji je izazvao lavinu pozitivnih kritika i pohvala, a to je pokrenulo žene širom sveta da i one požele da se nađu na fotografijama.

Žena je pojava neshvaćena i nema osobe koja je može dokučiti do kraja, a žensko telo je umetnost u kom treba uživati. Žene nisu stvorene da bi bile shvaćene, već da bi bile voljene, a ove fotografije pre svega slave majčinstvo, a onda i žensko telo. Po mom mišljenju, zahvaljujući ovom pokretu ruše se predrasude da žena mora biti mršava i bez ijedne mane, a ovo je dokaz da je žensko telo lepo takvo kakvo jeste.

Vratiti se u formu posle porođaja nije nužna potreba, a sama fotografkinja je majka dvoje dece, što ju je podstaklo da se slika obnažena sedam nedelja pošto je rodila sina Sekvola. Tako je i proizašla ideja za ovaj projekat koji nosi naziv “Prelepo telo”.

Ovaj poduhvat je pre svega šansa da žene na umetnički i poseban način ispričaju svoje životne priče razgolitivši se i pokazavši svoje telo, otkrivajući tako svoje mane i ožiljke koje je donela trudnoća.

Ožiljci koji su poslednica trudnoće, svaka bora i nepravilnost na telu ne izazivaju gađenje, već naprotiv, osećaj miline i sreće. Naredne fotografije dokaz su da se žene pred udarcima sudbine ne povijaju, već primaju udarce u svoja nedra zarad ljubavi koja je večna, a to je majčinska!

Na kraju možemo zaključiti: To nisu ožiljci, to su tragovi života.

123 Mozaik vremena: Fotografije koje slave majčinstvo! 215 Mozaik vremena: Fotografije koje slave majčinstvo! 315 Mozaik vremena: Fotografije koje slave majčinstvo! 412 Mozaik vremena: Fotografije koje slave majčinstvo! 510 Mozaik vremena: Fotografije koje slave majčinstvo! 64 Mozaik vremena: Fotografije koje slave majčinstvo! 72 Mozaik vremena: Fotografije koje slave majčinstvo! 82 Mozaik vremena: Fotografije koje slave majčinstvo! 91 Mozaik vremena: Fotografije koje slave majčinstvo!

Violeta Stojanović

Editors choice