Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

“Mr. Nobody” (2009)

“Mr. Nobody” (2009)

“Mr. Nobody” je jedan izuzetno smeo i interesantan projekat. Ovaj film se bavi pitanjima surealnog i vrti se oko pojma odluke, značaja ili uzaludnosti nekih izbora,  kao i kompleksnosti koja izučava slučajnosti i ono od čega su naši životi sačinjeni. Ova kompleksna egzistencijalna priča je pored svog interesantnog koncepta bogata i faktorima odlične i veoma opijate fotografije, specijalnih efekata i muzike, čineći ovaj film vizuelno i intelektualno vrlo stimulativnim.

Priča ovog filma se centrira oko Nema Nobodija, koga prvi put srećemo kao stogodišnjeg starca, koji je u fazi umiranja. On na svojoj smrtnoj postelji priča svoju priču, o svoja tri života (da, tri života), destinacija između kojih nije mogao da bira. On priča o tri potpuna životna veka, tri ljubavi, tri žene, tri sveta, tri putovanja, i načine na koje su uticale naizgled sitne i bezazlene odluke na čitavo njihovo postojanje.

Ova priča, zasnovana na principima kvantne fizike, kroji tri sudbine na potpuno drugačiji načine, sve posredstvom koraka koji bira naš akter. Projekat pokušava da nam dočara bitnost svakog poteza i odluke, ma koliko god oni delovali i sitno i irelevantno, navodeći nas na njihovu značajnost u bližoj ili daljoj budućnosti. “Mr. Nobody” na jedan izuzetno maštovit i domišljat način, podjednako komičan i zapanjujući, uspeva svojim preciznim alatima da zamrsi tri linearna stila, kombinujući ih u fregmentima, i kao rezultat dobijamo jednu pomalo konfuznu priču koja se na kraju iskristalizuje. Samo sposobnost i mogućnost orkestriranja ovako komplkovanih pojmova je ništa manje od remek dela.

Generalni tok filma je sačinjen od ova tri fragmenta koja umeju da bune posmatrača. Smatram da nije pametno tragati za onim što je realno a šta surealno, pošto smatram da u ovom filmu stvarnost i ne postoji.  Svaki od ovih fragmenata prezentuje jedan izbor ili opredeljenje, koje nosi za sobom niz  svojih posledica i unikatnih ishoda, a sve te okolnosti tj. posledice prezentuje mesto i razlog u kome se ova osoba  nalazi u svom životu.

Ovaj film definitivno na jedan tehnički impresivan način, uz sjajnu vizuelnu podršku i osećaj oslikava putovanje tj. ciklus života koji mi svi pohađamo. Nisam siguran koliko će baš ova tematika apelovati na širu publiku zbog svoje kompleksnosti i izdvajana od standardne realizacije. Mogu reći da sam prilično uživao u ovom ostvarenju i preporučio bih ga svim gledaocima sa osećajem za fantaziju.

Ocena: 8/10


Goran Mirković je filmofil koji podjednako uživa i u ekstremno zanimljivim, i u ekstremno neinteresantnim filmovima, kao i verni pratilac skoro pa svih sitcom-a. Još kao bezbradi klinac obećao je sebi da će se ili on baviti filmom ili film baviti njime. Redovno svoje čitaoce obaveštava o tome “Kakav je film”.

Editors choice