Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Odgovor je vrlo jednostavan. Ne poštuje vas. Ne radi on to namerno, nego podsvesno. Ili makar polusvesno. A dokle ćete tolerisati nesvesnost odraslog čoveka, koji uopšte i ne pokušava da se osvesti, retoričko je pitanje. Jer veza u kojoj vas čovek ne poštuje, jednom će pući. Obratite pažnju na te stalne greške koje se ponavljaju i nema im leka. One vam nešto govore. One viču, nemojte se praviti gluvi. Ako stalno kasni, ne da nešto nije u redu, nego verovatno baš ništa nije onako kako vi mislite da jeste. Ako veza treba da pukne, bolje pre, nego kasnije.

Njegovi prijatelji se ne žale na kašnjenje

Naravno, desi mu se ponekad, kao i svima, ali sa prijateljima je opušten, nema tog naboja i međusobnih očekivanja, koji će ga izazvati da im na ovaj način šalje poruke između redova. Oni bi možda rekli štošta o njegovim lošim osobinama i navikama, ali ne bi nikad naveli to kašnjenje, koje vas izluđuje.

Zahtevajte da ne zakasni i posmatrajte

Probajte onaj  ja recept, ono kad obraćajući se njemu ostajete u sopstvenim granicama i ne optužujete ga, samo mu saopštavate kako se osećate i šta vam je važno. Recite mu nešto kao jako se loše osećam kad te čekam. Imam utisak da ti nije stalo što meni to smeta i da se do sada nisi stvarno potrudio. Možeš li molim te da večeras ne zakasniš? Da stigneš prvi i da me sačekaš? To mi mnogo znači, hoćeš li da pokušaš, zbog mene, zbog mog samopoštovanja? To je apel. Onaj koji se upućuje bliskim ljudima i njima od toga treba da zadrhti savest. Zadrhtaće i njemu. Ali samo posmatrajte njegovu agoniju. Pušiće se od besa, jer zna da ne želi da vam udovolji, nego da vam saopšti nešto što uopšte ne može da verbalizuje i da izbaci iz sebe, da ga sagleda, prihvati ili se sa tim izbori. Desiće mu se nešto zaista opravdano, zbog čega će zakasniti. Požar. Sudar. Pokvariće mu se bus na pola puta. Banuće mu gosti i neće uopšte moći da krene na vreme. Nešto. Ali to nešto je samo scenario koji priziva snaga njegovog nesvesnog. Nije prihvatljivo opravdanje. Ne, posle apela.

how to tell if youve messed up a first date 98462619 Muška posla: Zašto on uvek kasni na sastanak?

Prevarite ga, zakažite mu pola sata ranije

Opušteno ga izmanipulišite. Zakažite mu u pola osam i dođite u osam. Bez nervoze. To je eksperiment. I nemojte pasti u nesvest ako ga ne zateknete. Skoknuo je po cigare. Kad već čeka. Po žvake. Ožedneo je. Pripišalo mu se. Nešto. Jer to ne može, da on čeka. Vi ste ta koja čeka njega. Predočite mu tu situaciju, kad se pojavi. I očekujte da će biti ljut.

Uslovite ga, neka se organizuje ili raskidate

Prosto je. Vi niste neko ko njemu treba da pomaže da se suoči sa svojim konfliktima i da osvesti svoje poruke iz nesvesnog. On te poruke upućuje vama. Vi ih vidite, on neće da ih pogleda. Njegova stvar. Ili će prestati da kasni, odmah od predstojećeg susreta, ili više neće imati prilike da zakasni.

Ali budite spremni na razvoj događaja. I znajte da ćete morati da raskinete. I nemojte misliti da je to samo zbog takve sitnice, kao što je kašnjenje.

Suočite se sa istinom: ne poštuje vas

Njegova osećanja prema vama su ambivalentna i naporna i njemu i vama. To što vas ne poštuje, ne znači da vas ne voli, ali njegov kapacitet za voljenje je veoma diskutabilan, ako nije u stanju da poveže ljubav i poštovanje. A i njegova stabilnost je u pitanju, ako igra ovako providnu psihološku igru i uopšte ne pokušava da prestane. I pošto vi nemate dva života, pa da jedan posvetite njegovom lečenju, osvešćivanju i uravnoteživanju, vi ćete odlučiti da prekinete vezu.

Nemojte mnogo da se naljutite kad osetite da njemu to zapravo olakšava stvari. On je vas izmanipulisao i naterao da izgubite strpljenje i da donesete odluku, koju on nije bio u stanju da donese. Pa dobro, bolje pre, nego kasnije.

Izvor fotografija: survivingdating.com, advice.uk.match.com

Aleksina Đorđević

Editors choice