Zato želiš bolje da upoznaš muškarca koji ispunjava osnovne kriterijume. Iako godine lete (posle tridesete nekako sve brže), ipak ne žuriš da ostvariš sa njim bliskost, da se što pre nađete u zvaničnoj vezi i spremna si da se sa njim sastaješ i upoznaješ polako. Da vidiš kakvog je temperamenta i karaktera, da mu proceniš manire (nema boljeg načina nego da te izvede na večeru i da vidiš kako se ponaša prema osoblju i da li ostavlja bakšiš, ili je zakeralo i tvrdica), da razgovarate o svojim stavovima, vrednostima i ciljevima. To je opet mnogo važnije od toga da li slušate istu muziku i volite iste filmove i da li on imalo poznaje književnost i umetnost. Otac tvog budućeg deteta (dece) ne mora da ima rokerku u ormaru i gitaru okačenu na zid, ali je poželjno da bude pametan, velikodušan, pristojan, ambiciozan, postojan i zdrav.

Novi partner više nije uzbudljivo otkrivanje novog sveta i ne želiš da svaki slobodan trenutak provodiš sa njim – jer imaš svoj svet i svoj život. Više te zanima da ti veza ne ograniči slobodu i samostalnost koju si osvojila i na koju si navikla, nego zaljubljenost i romantika.

Da, posle tridesete si praktičnija, svesnija, zrelija i bolje znaš šta hoćeš, pa ako oceniš da si upoznala dobrog čoveka, sa kojim možeš i želiš da deliš život, onda ne morate ni da se zabavljate sto godina – ako funkcionišete, vremena za gubljenje nema. Ako ne funkcionišete, isto. Ne moraš sa nekim da provedeš godine, da bi znala da li želiš da ostanete zajedno.

Naslovna fotografija: instagram.com/fasheditorials

Brankica Milošević

Comments