Žene to rade. Traže preporuke od bivših devojaka ili varijanti muškarca sa kojim hoće nešto. Raspituju se. Nije da će slepo poslušati savet koji glasi kloni ga se, on je psihopata, ali takvo upozorenje služi da ona dobro otvori oči.

Neke psihopate sam zaobišla na ovaj način, na neke sam sama upozorila.

O nekim momcima sam kazala sve najbolje, neke sam, takoreći, oženila. Odnosno, pomogla sam nekim devojkama da se usredsrede na pridobijanje tog muškarca za brak, jer vredi.

Jedna mi i dan danas nudi da preuzmem njenog muža, mog bivšeg dečka. U šali, naravno. Ima troje dece sa njim i oni su od onih parova koji su razbili iluzije u braku i izborili se za praktičnost, prijateljstvo, podršku i zajednički opstanak. I divno izgledaju zajedno, lepo vidite da su par.

Sa ženom jednog mog bivšeg dečka sam prisna prijateljica i, naravno, pričamo o njemu, da bismo uskladile moje iskustvo i njeno, što pomaže da se sagleda koliko se promenio, gde je ostao isti, u čemu je postao gori, a u čemu bolji. Trunčica ljubomore ili nekakve zadrške tu ne postoji i nikad i nije, ali to je zato što smo se nas dve zavolele na prvi pogled, a on je tada već dugo bio bivši. Sa njim imam drugarski, ali distanciran odnos, kao i sa ostalim muževima i momcima svojih prijateljica.

Dešavalo se da neka moja prijateljica uđe u vezu sa nekim momkom sa kojim sam ja nešto možda imala, nekad davno, pa onda obe pokušavamo da se setimo šta je to beše bilo. Jer ako se ja setim svog iskustva i njega kakvog sam ga znala, ako ne baš i poznavala, to će prijateljici dati neku orijentaciju o njegovom karakteru i sklonostima, koje tek treba da upozna.

Ne znam da li muškarci to rade, ali raspitaću se. Nisam sigurna da su u stanju da tako sednu i razgovaraju otvoreno, bez potcenjivanja ili hvalisanja o nekoj ženi, koja je jednom od njih možda bila važna u nekom trenutku, ili je samo bila, a koja će možda ovom drugom postati manje ili više važna. Ne verujem da bi oni pošteno dali preporuke koje nisu potpuno prostačke i koje ne služe da se on pohvali šta je sve radio sa njom, odnosno njoj, koliko god da mu je dobar i blizak prijatelj koji se raspituje.

Two Chicks Muškarac na preporuku

Žene su u stanju da izgustiraju muškarca kao šoljicu kafe i preporuče ga drugarici, zbog arome i temperature

A žene to stvarno rade. Ukoliko su te bivše veze potpuno potrošene. Naravno, prijateljica vas nikada neće tražiti preporuke za bivšeg momka koji je vaša najveća ljubav, jer je to nedopustivo i čini mi se da je taj kodeks isti i u muškom i u ženskom rodu. Bivša najveća ljubav zauvek pripada samo vama, a vaša prijateljica ionako zna svaku fazu i svih pedeset nijansi sivila kroz koje ste sa njim prošli, zna kako ste se osećali u svakom trenutku dok je ta veza trajala i zna kako se osećate sada.

Najvećim ljubavima pripada nešto u nama i na njih polažemo neko pravo koje se nikada ne potroši i za njih nikada ne pišemo preporuke. Želimo im sve najbolje, ali što dalje od naših očiju. I od naših prijateljica.

Ukoliko su žene zainteresovane za istog muškarca, dozvoliće njemu da pokaže za koju je on više zainteresovan i razgovaraće o tome.

Ako je njemu svejedno i stalo mu je samo do varijante, uzeće ga ona kojoj to u tom trenutku više odgovara. O čemu će se takođe skandalozno otvoreno dogovoriti. Otprilike ovako:

– Bi li se ti kresnula sa njim ili ga samo zadirkuješ, ili bi da se smuvate?

– Ma samo se zezam, što, je l’ hoćeš ti da ga kresneš?

– Ja bih, ako tebi to ne smeta.

– Samo napred.

I posle, znate, ova što nije htela pita onu što je htela kako je bilo. Detaljno. A ova joj kaže, ako si se predomislila, uzmi ga, stvarno je dobar. Vredi iskustva.

I ona ga uzme. Ili ne. Ali to se tako rešava i završava, nema nedorečenosti, nema zavisti, sve je na otvorenom.

Tako rade prijateljice.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Comments