Nije do toga ni da li smo se preterano izazovno obukle, da li smo grudi stavile u izlog i da li nam je suknja tesna i kratka, ili smo se suviše upadljivo našminkale, niti uopšte do toga šta smo učinile sa svojim izgledom, da budemo upadljive, elegantne, kežual, ili kakve god. Muškarci priznaju – nije do nas, nego je do njih. Oni nas gledaju i odmeravaju, ili se posebno fokusiraju na neki određeni deo tela – obično grudi – zato što su muškarci, koji reaguju na žene. Biologija. Genetski zapis.

Haljina4 Muškarci otkrivaju: Zašto ODMERAVAJU žene?

I najpristojniji muškarac koga poznajete, odmeriće ženu u prolazu. Možda se neće baš okrenuti, jer je pristojan, ali ako on stoji, a ona prolazi pored njega, iskoristiće svaki vizuelni ugao, koji mu je dostupan. Odmeriće je dok nailazi – spreda – a zatim i kad prođe – otpozadi. Ako dvojica ili više muškaraca stoje zajedno, svi će zaćutati za trenutak, dok žena prođe. A posle toga će najverovatnije komentarisati. Jer ne postoje dvojica ili trojica muškaraca, koji će se sasvim složiti oko toga da “nije ništa posebno” ili da je “baš lepa žena” ili da “ima dobru pozadinu”.

Jednom od njih je bitno lepo lice, a lepim smatra lutkasto, drugome nije važno da li je zdepasta ili kratkonoga, ako ima upadljivu zadnjicu, treći vidi samo grudi, a njegova mera je “taman za u šaku”. Neko najviše voli dugačke noge, a nekom drugom se “krakate” sviđaju daleko manje od okruglastih i valjuškastih pojava.

Comments