Dok žene imaju pravo da misle o Biberu (Justin Bieber) šta god hoće, muškarcima je to zabranjeno. Mačo žila nalaže da o Biberu mislimo sve najgore, da je pederko, da je biberko, da je šonja, da je kreštavac, da je vanzemaljac čiji feromoni nagone tinejdžerke da vrište u ekstazi. Još kad vidimo da se muva sa Vanesom Hadžens (Vanessa Hudgens) i Selenom Gomez (Selena Gomez) dođe nam da ispružimo ruke ka nebu (kao u filmu “Vod” (Platoon)) i vapijemo poput Homera Simpsona (“Mendozaaaaaaa!”) kako nije fer da takav nemuževan lik ‘vata tako slatku piletinu.

E, ali Biber ima niz dobrih osobina koje biste mogli da usvojite. Ženama se dopadaju, a iznenadićete se kad vidite da te njegove vrline uopšte nisu “pičkaste”, naprotiv. Osim toga ako želite da se žene lepe na vas kao na Bibera ili onog tipa sa reklame za Axe, čitajte dalje…

1. Prima šale na svoj račun

biberudar Muškarci: Pet razloga da budete kao Justin Bieber

Samoironija, šala na svoj račun - to je muški

Ženama je humor veoma važan. Muškarci koji preozbiljno sve shvataju preki su i zastrašujući. Ako ne kapiraju šalu, onda su glupavi. Ograničenost uopšte nije seksi. Osim toga, šta ima bolje za muževnost nego da rizikuješ. Biber rizikuje, šali se na svoj račun i prima to kao muškarac. Uopšte nije kao onaj Kanje Vest (Kanye West), uvek mrtav ozbiljan. Nije čudo što je našao žensku koja je alava na pare, jer da nema love žene bi od njega bežale.

2. Poštuje mamu

mama Muškarci: Pet razloga da budete kao Justin Bieber

Poštujte majku, kao što to čini Biber

Tajna pravog mačiste je u tome što mamu voli previše ili u pokušaju da to sakrije – premalo. Međutim, poštovanje prema majci? E, to je sasvim drugi padež. Kako poštujete majku žene to vide i po tome vas odmeravaju. Ako ste vezani za nju, sva je prilika da ste bebica koja će se i njoj nakačiti na grbaču. Ako ste grubi prema majci, kako onda može da očekuje da nećete biti takvi i prema njoj. Biber poštuje majku i javno priča o tome kako ga je u svemu podržavala i kako se mnogo čega odricala da bi mu pomogla da uspe. Čak joj je i pesmu posvetio. Ne morate da se bacate na stihoklepanje, ali obratite pažnju da mamu poštujete. Sve preko toga i ispod toga, žene imaju pravo da vas skeptično sastružu iz svoga života.

3. Ne smeta mu jaka ženska

selena gomez Muškarci: Pet razloga da budete kao Justin Bieber

"Svaki džukac vidi dude moje curice!"

Okej, malo mi se na vr’ onoga popeo taj epitet “jaka” žena. Šta, kao može da digne 200 kila iz benča? Uspešna je možda bolja reč, ali šta god bilo, mali Biber može da vam pokaže kako se to radi. Pre svega, Selena je glumica. To znači da većinu vremena na ekranu provodi obnažena, poluobnažena ili sva naseksana. Osim toga peva, njiše kukovima i zavodi publiku. Još zarađuje brdo love i svetski je poznata. Treba to izdržati, ako ste klasičan predstavnik kurčevitog roda. Biber je tu zakon. Podržava Selenu, ne meša joj se u posao i obilazi je na snimanju.

4. Romantičan je

roman Muškarci: Pet razloga da budete kao Justin Bieber

Sunce, more, motorče i poljupci

Žene sikću na nas ako čestitamo 8. mart ili donosimo cveće i sitne darove. Streljaju pogledom ako im se pridrži kaput, stolica ili vrata. Ali zapravo vole sve vrste romantike. U suštini… ako dođete kod “emancipovane” cice i kažete joj da niste doneli cveće, jer je to tako staromodno i kliše, dobićete korpu, jer i ona voli da dobije znak pažnje. Ne morate, kao Biber, da iznajmite ceo stadion da biste na džinovskom platnu svojoj dragoj pustili “Titanik”, ali možete biti malo pažljiviji i nanjušiti koju vrstu romantike voli vaša (buduća) draga.

5. Ambiciozan je

snima Muškarci: Pet razloga da budete kao Justin Bieber

Biber snima, glumi, piše, radi, ne zaustavlja se

Žene se ubiše od posla. Zato je muškarac koji sedi u fotelji, ništa ne radi, gleda TV i pije pivo tako ogavan stereotip u koji ne smete da zapadnete. Kad bi se menjali s Biberom, mnogi muškarci bi bili zadovoljni da troše pare do kraja života i nikad više ne mrdnu dupetom. Biber nije takav. Vredan je, snima, radi, isprobava razne stvari, premda ima love da mu potraje nekoliko života. E, sad. Nije posredi samo stara biološka uslovljenost da “dobar lovac dobro jebe”, već je posredi i pragmatičan pristup. Ako ste muškarac koji je vredan, to znači da vas neće mrzeti da se pomučite oko svoje drage.

Sledeći put kad budete hteli da pljunete Bibera, setite se šta sve može od ovog mališana da se nauči…


Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Comments