Hot topics

3 zabavne stvari koje ove jeseni možeš da radiš u paru

Anastasija Đurić ti otkriva kako da sama stilizuješ kosu kada nemaš vremena za frizera

Testirali smo: Potrebna ti je nega za svežu i blistavu kožu? Ovaj fluid je savršeno rešenje za tebe!

Moderna umetnost u filmovima Pedra Almodóvara

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

5 saveta kako da oporaviš kosu i učiniš je zanosnom ovog leta

1/2

Ovo su stvari koje ste već čule – od svojih partnera, koji su vam u ljutnji, očajanju i frustraciji prebacivali da oni ne umeju da čitaju misli, a i čitale ste u mnogim tekstovima. Muškarci nam prebacuju neke stvari koje se ponavljaju, a to znači da mi stalno pravimo iste greške. Žene očekuju da muškarci uvaže njihove primedbe i da najzad evoluiraju, ali i muškarci imaju prava da očekuju da ih malo bolje razumemo i da prestanemo da im sedimo na glavi i govorimo im kako treba da se poprave (da budu senzitivniji, otvoreniji, tolerantniji, ljubazniji, nesebičniji – i da nas stave na prvo mesto u svom životu). Dakle, ove primedbe bi najzad trebalo da shvatimo ozbiljno i da preispitamo svoje ponašanje.

View this post on Instagram

“Anyone can be passionate, but it takes real lovers to be silly.” -This type of emotion because it’s Friday AND my baby girl has her first ever Daddy + Daughter dance tonight! Secretly wanting to crash it just so I can get tons of video of those two tearing up the dance floor! My friend made a good point-where the hell are the Mama + son dances??! . . #emotionoverperfection #adventurouslovestories #carefreecouples #thenomadlovers #crazywildlove #belovedstories #dirtybootsandmessyhair #messyhairandcameraflares #wildandcrazylove #couplesphotographer #coupleshoot #oregonphotographer #momtog #momswithcameras #photobugcommunity #loveandwildhearts #adventurouscouple #pdxphotographer #californiaphotographer #goldenhourlove #wildloveadventures #goldenlovestories

A post shared by Oregon Photographer (@brandynicholsphoto) on

Na prvom mestu je primedba o “stavljanju do znanja”. Muškarci ne umeju da čitaju između redova i nemaju pojma da smo im svojim ponašanjem i onim što smo izgovorile, upravo poslale suptilnu poruku, za koju mi uopšte i ne mislimo da je suptilna, nego da je skroz napadna i da će je zato valjda razumeti. Ali, ako te on pita “šta ti je” i ti kažeš “nije mi ništa, sve ok”, on čuje ono što si rekla i ne prima nikakve upozoravajuće signale – lepo je pitao, dobio je odgovor i pošto ti nije ništa, on više ne mora o tome da misli. Dakle, muškarci nam zameraju što nismo direktne, a to za njih znači da nismo poštene i da nismo fer. Kad nas pitaju šta su pogrešili i zbog čega smo tako odbojne i ljute (jer to primećuju), oni, u 99 odsto slučajeva zaista nemaju pojma zašto smo mi nadrndane i nisu u stanju da pogode – jer su naše “suptilne poruke” shvatili bukvalno, nisu primetili oštrinu ironije u našoj slatkoći i pretnju mučenjem, u našoj ljubaznosti i predusretljivosti. Osim toga, najbolje ćeš znati da li mu je stalo do tebe, kad mu otvoreno kažeš šta ti smeta, kad mu kažeš šta bi mogao da uradi da te usreći i šta ne bi trebalo da radi, da te ne bi izbezumljivao (i uveriš se da te je čuo) – po tome koliko se trudi da se koriguje, ili se pravi lud i ignoriše tvoje primedbe.

Editors choice