Teško je reći šta je moderno ovog proleća, jer čini se da je već nekoliko sezona, i u ženskoj i u muškoj modi sve dozvoljeno i sve aktuelno, samo ako je dobro uklopljeno i stilizovano.
Istovremeno, nije jednostavno muškarcu u Srbiji da zasluži a onda i nosi epitet stilizovan i dobro obučen. Ipak, nadam se da ste do sada vec naučili šta morate imati u ormanu bez obzira na trendove i godišnja doba: dobre, kvalitetne farmerke, dobro ukrojen crni sako, belu strukiranu košulju… Zato ostaje još nekoliko ultimativnih komada koje morate nabaviti ovog proleća i vaš autfit neće ostati neprimećen, a biće i hvaljen od strane devojka.

1. Drop crotch pants, harem pants ili na srpskom jednostavno – dimije. Muškarci u dimijama? Da. Naravno da to nisu one dimije sa puno nabora i uzanim nogavicama. Sigurno ste već poslednjih nekoliko sezona u muškim izlozima primetili pantalone i farmerke koje asociraju na dimije, znate kako to kul može da izgleda, pa ako već nemate jedne u ormanu, trk po svoj par. Najbolje izgledaju uz majice velikog okruglog izreza, uz neku raskopčanu košulju preko i duboke patike.

drop crotch Must have u muškom plakaru ovog proleća

2. Obojeni džins je apsolutni hit ovog proleća. Skinny farmerke u žutoj, narandžastoj ili tirkiznoj boji, za hrabrije čak u crvenoj ili ljubičastoj su idealan izbor, ako imate izgrađen autentičan stil. Kako su takve farmerke već dovoljno atraktivne, sve ostalo mora biti jednostavno, najbolje će ići uz crne ili bele majice i patike.

red jeans Must have u muškom plakaru ovog proleća

3. Chinos ili jednostavno rečeno pantalone na faltice. Posle mnogo godina vratile su se u igru, u današnjoj varijanti malo uže pri članku i podvrnute. Idealno se nose uz mokasine i espadrile.

pantalone na falticu Must have u muškom plakaru ovog proleća

4. Denim košulje su ove sezone doživele veliki povratak na modnu scenu, ima ih u milion varijatnti a mogu da se nose i u casual ali i u elegantnijim prilikama. Komad garderobe koji ćete sigurno iznositi za sve pare.

denim kosulja Must have u muškom plakaru ovog proleća

5. Cvetne košulje više nisu rezervisane samo za devojke. Na dugi ili kratak rukav – potpuno je svejedno, nabavite sebi jednu i nosite uz jednostavne farmerke ili bermude, bez suvišnih detalja.

floral shirt Must have u muškom plakaru ovog proleća

6. Kardigan već nekoliko sezona suvereno vlada muškim kolekcijama, pa tako i ovog proleća morate imati bar jedan takav džemper sa dubokim V izrezom i kopčanjem na dugmiće. Odlučite se za sivi, drap ili beli jer će ići bukvalno uz sve.

26 Must have u muškom plakaru ovog proleća

7. Obuća – ne zaboravite i nju, mnoge žene muškarcu prvo pogledaju u cipele. Nabavite sebi jedne dobre potpuno bele duboke patike, jedne mokasine u boji kože, jedne retro cipele koje kao da su iskočile iz tridesetih godina XX veka i jedne sandale rimljanke. Time ste zaokruzili priču za čitavo proleće i leto.

1wfwf Must have u muškom plakaru ovog proleća

Uz sve ovo, ne zaboravite da su detalji ti koji čine stil, poigravajte se njima ali nikad nemojte preterati. Jedan upadljiv detalj je sasvim dovoljan, a to ovog proleća može biti retro šešir, “skitnica” kapa, zanimljiva ešarpa, leptir-mašna ili neobičan komad nakita.


Marko Obradović je student Fakulteta za kulturu i medije. Voli da provodi vreme sa kvalitetnim i neobičnim ljudima, ali i sam sa svojim hobijima – ples, fitnes, psihologija, parapsihologija, geografija, hortikultura… Najviše prezire laž, licemerje i nepravdu. Samo kreativan dan je ostvaren dan – parola je kojom se vodi kroz život.

Comments