Od autora Fredrik Backmana koji je napisao između ostalog i bestseler Čovek po imenu Uve koja je planetarno popularna knjiga, obavezno moraš i da pročitaš njegovu knjigu Put do kuće svakog jutra sve je duži.

Mala knjiga sa velikom porukom koja će dugo ostati u srcima čitalaca je uglavnom dobro poznata poruka koju ovaj pisac uvek donosi sa svakom svojom novom knjigom. 

Zar ovo nije najbolje od svih životnih doba, razmišlja jedan starac posmatrajući svog unuka, taj dečak je taman dovoljno veliki da razume kako svet funkcioniše, ali je i dalje dovoljno mlad da odbije da to prihvati, kao što svi imamo tu fazu u našim životima u nekom trenutku.

Deda i Noa sede na klupi i razgovaraju, dok ispod klupe rastu zumbuli, a to je cveće koje je njegova baka gajila u svojoj bašti. Njih dvojica mogu da razgovaraju o svemu – od životnih pitanja, kako od onih najbitnijih, pa sve tako i do onih usputnih, radoznalih pitanja. Deda pokušava da se seti kako se zaljubio u baku i dotiče se ujedno bolne tačke kako ju je izgubio. Koliko je i dalje voli govori i činjenica da još uvek može da je zamisli pored sebe i plaši se onog dana kada je se više možda neće sećati.

Comments