Malo flerta na poslu, u poznatom okruženju, kanališe napetost i podiže radno raspoloženje. Ali kad ste novi u sredini u koju tek treba da se uklopite, takva vrsta pažnje može da vas zbuni i zagorča vam uzbuđenje zbog novog posla. Možda svi drugi znaju da je kolega koji vam se nabacuje bezopasan i da se uvek tako ponaša, ali vi ne znate još. Evo nekoliko smernica kako da se postavite u ovakvoj situaciji.

Normalno je da skrećete pažnju

Treba da očekujete da ćete u novoj sredini možda izazvati neželjenu mušku pažnju. Novi ste i to je dovoljno da se svi zainteresuju. To će vam imponovati u početku, ali u svakoj sredini postoji neko ko će preći granice pristojnosti i zbog koga ćete početi loše da se osećate.

Zauzmite profesionalan stav

Pomisliće da ste uštogljeni i ambiciozni, ali će vas poštovati. Imajući u vidu da ne poznajete ljude sa kojima treba da radite, nemojte ni pokušavati da ih upoznate na drugi način osim kroz posao. Vrlo brzo ćete shvatiti ko je odgovoran, ko je nesiguran, ko voli posao, ko najviše zna i ko će vam rado pomoći da se snađete. Pokažite da vas zanima posao i saradnja, budite ljubazni, ali postavite granicu. Lakše ćete se kasnije opustiti i zauzeti svoje mesto, ako počnete oprezno, nego što ćete se kasnije povući, ako počnete sasvim otvoreno i dozvolite komunikaciju koja vam ne prija.

Kad ste novi na poslu i kolega vam se nabacuje1 Kad ste novi na poslu i kolega vam se nabacuje
Comments