Džastin Timberlejk (Justin Timberlake) u šoubiznisu je više od decenije. Pritom, jedan je od retkih koji se može pohvaliti titulom kompletnog zabavljača. Pevač, tekstopisac, kompozitor, plesač i glumac stigao je, pored svega ovoga, da izgradi svoju poslovnu imperiju u okviru koje poseduje deonice muzičke kuće, modnog brenda i dva njujorška restorana. Nedavno je postao suvlasnik i društvene mreže Myspace.

Ipak, iako je snimio preko deset filmova, ne može se pohvaliti zavidnim glumačkim uspesima. Imao je tu čast da glumi pored majstora zanata kao što su Morgan Friman (Morgan Freeman), Kevin Spejsi (Kevin Spacey) i Brus Vilis (Bruce Willis), ali ipak su njegovi filmovi ostali mahom nezapaženi. Onda je došla 2010. godina i njegova uloga u velikom hitu Dejvida Finčera (David Fincher) – “Društvena mreža” (The Social Network). Film je doživeo veliki uspeh, a Džastinova epizoda dobro je ocenjena. Da životna ironija bude veća, u filmu je glumio Šona Parkera (Sean Parker), čoveka koji je odgovoran za rast popularnosti Facebook-a na štetu nekada neprikosnovenog Myspace-a.

134 Muzičke zvezde kao glumci: Justin Timberlake

U ulozi Šona Parkera, čoveka koji je pomogao Marku Zakerbergu da Facebook postavi na današnje pozicije

Zalet koji je dobio “Društvenom mrežom” obećavao je da će 2011. biti njegova godina. Najavljena su čak dva filma u kojima će glumiti, a do kraja godine snimio je i treći. U još veću žižu javnosti dospeo je u martu kada su mediji eksplodirali donoseći vest o njegovom raskidu četvorogodišnje veze sa Džesikom Bil (Jessica Biel). Koliko je ta vest bila u sklopu strategije za najavu nastupajućih filmova nećemo da spekulišemo, tek Džesika i Džastin nedavno su se pomirili, a “procurila” je i vest da će se uskoro venčati.

225 Muzičke zvezde kao glumci: Justin Timberlake

Priča se o venčanju, ali još uvek se nisu prijavili za učešće u emisiji "48 sati svadba"

“Loša učiteljica” (Bad Teacher), crnohumorna komedija, u kojoj je glumio sa bivšom devojkom Kameron Dijaz (Cameron Diaz), prošla je osrednje kod kritike. Ipak, imao je svoju publiku i zaradio je 10 puta više od uloženih 20 miliona dolara. To je, uglavnom, najveće dostignuće ovog ostvarenja. Ostaje pitanje – kako je producentima uspelo da napune bioskope?

Možda je pomoglo to što je Kameron, na osnovu ugovora koji su producenti potpisali sa slavnim dizajnerom, u većini scena nosila cipele brenda Christian Louboutin. Žene jednostavno obožavaju da gledaju dobre cipele, a bilo je i scena zanimljivih i muškoj populaciji.

3.verzija1 Muzičke zvezde kao glumci: Justin Timberlake

Dva ključna faktora za uspeh "Loše učiteljice" - Christian Louboutin za žene i prelepa Kameron za muškarce

“Samo drugarski” (Friends with Benefits) prošao je lošije na blagajnama, možda i zbog toga što je par meseci ranije izašao gotovo istovetni film – “Bez obaveza” (No Strings Attached) sa Natali Portman (Natalie Portman) i Eštonom Kučerom (Ashton Kutcher) u glavnim ulogama. Ipak, sveukupno, dobio je za nijansu bolje ocene od “Loše učiteljice”. Pretpostavljamo da je svojom tematikom o seksualnoj vezi između priijatelja koja se na kraju pretvara u istinsku ljubav zadobio simpatije mnogobrojnih romantičnih duša.

423 Muzičke zvezde kao glumci: Justin Timberlake

Bez obaveza ili samo drugarski, svejedno je. Bitno je da se mladi zabavljaju

Kao šlag na tortu došao je film “Preostalo vreme” (In Time). Naučnofantastična priča o društvu u kom je genetski inženjering omogućio da ljudi ne stare posle 25. godine obećavala je mnogo, a dala malo. Jedan potencijalno dobar film pretvoren je u 109 minuta vrhunske dosade. Za nešto više od dva meseca, koliko se prikazuje, nije uspeo da povrati uloženih 40 miliona dolara.

520 Muzičke zvezde kao glumci: Justin Timberlake

Ako želite da gubite vreme, ovo je pravi film za vas

Sveukupno gledano, Timberlejk nije loš glumac. Možda ne zaslužuje Oskara, ali definitivno zna da glumi i to je pokazao prethodnih godina. Međutim, očigledno je da ima problem sa odabirom projekata u koje se upušta. To posebno iznenađuje s obzirom na činjenicu da je uspešan biznismen i da svaki svoj potez, u muzičkoj karijeri na primer, temeljno i dugo planira. Jednom prilikom, na pitanje novinara kada će izaći njegov novi album odgovorio je: “Da li slikar slika zato što mora da završi sliku do 21. decembra? On to ne radi. Slikar slika kada oseća inspiraciju. Tako i ja radim, kad je u pitanju muzika.” Preostaje nam samo da mu poželimo bolju inspiraciju kada je odabir filmskih uloga u pitanju.


Željko Marjanović U konstantnoj potrazi za Nedođijom, večiti dečak, sanjar, optimista. Nepokolebljivo uveren da će osmeh spasiti svet.

Comments