Jednog dana ćete svakako osećati zahvalnost za sve što ste iskusili i nećete praviti razliku između bolnih i radosnih iskustava, jer će ta osećanja biti integrisana u vašem vrednosnom sistemu, pa ćete tačno znati da je najvažnije ono što ste iz nekog iskustva naučili. Ali dok ne prođe dovoljno vremena, dok se proces integrisanja nekog sadržaja ne završi, možete verovati na reč onima koji su prošli kroz to – a oni se slažu da svako lično iskustvo slomljenog srca rezultira zahvalnošu zbog opštih stvari, zbog vrednosti koje drugačije ne bismo naučili i stekli.

Pokazao vam je kakvi želite da budete

Dali ste sve od sebe – i sami ste bili iznenađeni svojim kapacitetima. Nije teško biti dobar u odnosu na nekoga ko je prema vama loš – razlika pomaže da uočite i vrednujete ono najbolje u sebi. Ali to ste vi i to nema veze sa njim, vi možete da budete takvi – najbolji – i sami sa sobom i sa svima oko sebe.

Pokazao vam je vašu mračnu stranu

Ne poznajete sebe dovoljno, dok se ne suočite sa svojim demonima, sa zlom koje vreba iz mraka i koje se oslobađa i nastoji da preuzme vaš razum i vaše akcije, u trenucima besa i očajanja. Inače ne biste nikad saznali na kakve sumanute akcije ste spremni zbog njega, koliko ste osvetoljubivi i destruktivni. Ne biste znali gde vam je dno, da niste bili toliko zaljubljeni i da vas nije toliko povredio.

bivsi Na čemu treba da zahvalite onome ko vam je slomio srce
Comments