Hot topics

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Rick Owens – Iggy Pop modnog dizajna

Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

SS20 Favourite: Punđa koja je obeležila #streetstyle izdanja tokom nedelja mode

Modna retrospektiva: Priče koje se kriju iza svake Dior Couture kolekcije Johna Galliana

Novi minimal: Umeće dekorisanja enterijera po ugledu na poznate influensere

10 najboljih poslovnih saveta za milenijalce

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

Na tradicionalnom UNICEF-ovom Fer plej turniru u basketu, koji je održan danas na Kalemegdanu, prikupljeno je 900.000 dinara za podršku radu Roditeljske telefonske linije (0800 007 000) – besplatnog servisa koji roditeljima obezbeđuje stručnu pomoć u prevazilaženju svakodnevnih problema tokom odrastanja njihove dece.

Na turniru su se nadmetale 24 ekipe – predstavnici kompanija, a zahvaljujući njihovom učešću prikupljene su nove donacije. One će pomoći da Roditeljska telefonska linija, koja trenutno radi svakoga dana od 17 do 20 časova, proradi punim kapacitetom.

Prvo mesto osvojio je tim Telekom Srbija, koji je u finalu bio bolji od VIP mobile. Treće mesto zauzela je ekipa Nordeus, dok su nagradu za fer plej dobile ekipe kompanija Endava i Telekom Srbija.

Uz njih, na terenu su nastupili i predstavnici kompanija Actavis Zdravlje, Atlantic Grupa, Coca-Cola HBC, Color Press Grupa, Eurobank, Gorenje, L’Oreal, Manpower, NLB banka, Roda, Saga, Siemens, TeleGroup, UniCredit Bank, Wiener Stadtische.

Učesnici ovogodišnjeg Fer plej turnira su bili posebno inspirisani uspehom naših košarkaških reprezentacija na Olimpijadi u Riju, a svi timovi su zajedno promovisali vrednost sporta, košarke, timskog duha, saradnje i fer pleja.

Ucesnici Fer plej turnira foto Milan Rasic Na fer plej turniru prikupljena pomoć Roditeljskoj telefonskoj liniji

“UNICEF ima dugu tradiciju organizovanja i učešća u sportskim aktivnostima, kako u Srbiji, tako i globalno. Zbog toga je ovaj događaj važna karika u obeležavanju sedam decenija našeg postojanja i rada. Sport nas ujedinjuje i podseća na važnost solidarnosti, tolerancije, timskog duha i dobre saradnje. Zahvaljujući Fer plej turniru, UNICEF je, zajedno sa partnerima iz korporativnog sektora, napravio tim koji čini dobre stvari za našu decu. Ove godine, prikupili smo novac za podršku radu besplatne Roditeljske telefonske linije. Tako smo direktno pomogli unapređenju roditeljstva i dobrobiti svakog deteta u našoj zemlji”, istakla je Vesna Savić Đukić, šefica Odseka za saradnju sa privatnim sektorom UNICEF-a u Srbiji i zahvalila se svim učesnicima Turnira.

UNICEF se širom sveta finansira isključivo iz dobrovoljnih donacija – vlada, vladinih agencija, fondacija, korporativnog sektora i pojedinaca. U našoj zemlji, UNICEF sprovodi sveobuhvatne i dugoročne programe koji su usmereni na podršku državi da obezbedi zdravo odrastanje svakog deteta, optimalan razvoj u ranom detinjstvu, kvalitetno i inkluzivno obrazovanje, odgovarajuću socijalnu zaštitu dece i porodica, kao i socijalno uključivanje marginalizovane dece i adolescenata.

Fer plej turnir proglasenje pobednika Na fer plej turniru prikupljena pomoć Roditeljskoj telefonskoj liniji

Editors choice