Tvoj libido se verovatno menjao vremenom i te promene si mogla da uočiš i da ih povežeš sa svojom zrelošću i samopouzdanjem, kao i sa uticajem partnera, manje ili više zainteresovanog za seks, na način koji ti (manje ili više) prija i podstiče te. Stručnjaci razlikuju nekoliko najčešćih tipova libida, pa proveri da li se nalaziš na njihovoj listi.

Senzualni tip libida

Seks je kod ovog tipa libida povezan sa emocijama i gotovo nezamisliv bez emotivne uključenosti, prisnosti i intime. U fizičkom odnosu sa partnerom uzbuđuju te i pokreću osećanja – osećaj da se potpuno predaješ nekome koga voliš oslobađa te i otvara za potpuno uživanje i povezivanje na svakom nivou.

View this post on Instagram

Tag your babe @taylorsaywell @juyouwannabefit

A post shared by Couple Goals (@couplegoals) on

Vođenje ljubavi za tebe je zaista telesni izraz ljubavi, duboke intime i pripadnosti i u tome se osećaš najbolje, najangažovanije i najzadovolnije. Stručnjaci upozoravaju da ovaj tip libida nosi posebnu osetljivost i da ukoliko partner odbija tvoje nežnosti, možeš da se osećaš odbačano i povređeno.

Razgovaraj sa partnerom o tome, skreni mu pažnju na tvoju potrebu da ti na obziran i pažljiv način stavi do znanja da nije raspoložen za seks – znaj da to ne znači da odbija tebe i tvoju ljubav, nego da je prosto indisponiran.

Comments