Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Na korak od prevare: Pet pitanja koje treba da postaviš sebi

Na korak od prevare: Pet pitanja koje treba da postaviš sebi

1/2

U svakom braku, zajednici, dugoj vezi, pojavi se pitanje prevare. Kao mogućnost, kao izazov, kao izlaz, kao osveta povređene sujete, kao vrisak upomoć. Nemojte zamišljati da se vama to neće dogoditi nikada. Stupanjem u brak, ili posvećivanjem partneru ne podiže se zaštitni zid oko vašeg zajedništva, kao što se štit ne podiže ni kad stupite na pešački prelaz. Morate dobro da gledate na sve strane i da procenite gde ste vi u odnosu na sav taj saobraćaj i kuda ste krenuli. Ne želite da padnete pod točkove.

Da li sam suštinski monogamna osoba

Kako vam izgleda ta vernost? Prirodno kao golubovima, ili nepojmljivo kao mačkama? Ili vam deluje da je normalno i jedno i drugo i da se to smenjuje u periodima kod nekih ljudi, dok kod nekih drugih preovlađuje samo jedna od te dve opcije? Gde ste tu vi? Shvatate li da je vernost izbor, koji olakšava odnose?

Opredeljujući se za vernost, izbegavate mnogo toga – od rizičnog seksa, preko rizika emotivnog uplitanja, do rušenja braka. Ali, ako ste se umorili od vernosti, možda ste ona periodična osoba i sada vam je potrebno da rizikujete, da biste potvrdili ono što jeste. Razmislite dobro i budite potuno pošteni prema sebi. Nemojte razmišljati o ovome ako ste ljuti i povređeni, jer naboj nam nudi izgovore da izbegnemo odgovornost i da mislimo kako je nešto jače od nas. Takođe, nemojte razmišljati o tome šta drugi misle. Bavite se samo istinom o sebi.

Pet pitanja koje treba da postaviš sebi1 Na korak od prevare: Pet pitanja koje treba da postaviš sebi

Šta tražim

Zašto osećate izazov, nemir, nezadovoljstvo? Šta vas nagoni da potražite telesnu prisnost sa nekim drugim? Šta tražite? Ono što ste izgubili u vezi sa svojim partnerom? Strast, uzbuđenje, neizvesnost, ljubav? Ili je stiglo na naplatu ono što nikada niste ni imali sa partnerom? On je divan prema vama, ali vas ne zadovoljava u seksu? Tražite li ventil, odmor od svakodnevice, iskustvo koje vam nedostaje i koje mislite da nećete ni steći ako ostanete monogamne? Tražite zaljubljenost? Osećanja koja će vam pomoći da se ponovo osetite živom?

Editors choice