Crte karaktera i osobine ličnosti od davnina se tumače kako prema položaju zvezda, tako i prema linijama na dlanovima, crtama lica i svim ostalim telesnim odlikama. Evo kako se tumači boja i oblik očiju.

Svetlo plave oči imaju energične, komunikativne i osećajne osobe, ponekad sklone ljubomori i nedostatku samopouzdanja, a tamno plave oči ukazuju na produhovljenost i kreativnost. Uopšteno, plave oči imaju osobe otovorenog duha, često borci za pravdu i buntovnici, spremni da uvek iskažu svoje mišljenje. Plavooki su skloni dugim ljubavnim vezama, žele porodicu i traže odanog partnera. Njihovoj moći zapažanja ništa neće promaći, veoma su pronicljivi i šarmantni.

Smeđe oči karakterišu veoma saosećajne osobe, koje ne odustaju od svojih ciljeva. Smeđooki su razumni i mudri, ali zato ne podnose autoritete i ponekad deluje kao da nemaju ni prema kome poštovanja. Svoju nesigurnost rešavaju tako što se “bacaju u vatru” da što pre prođu kroz ono čega se pribojavaju i zato ih ljudi doživljavaju kao veoma hrabre – što verovatno i jeste definicija hrabrosti. Strastveni su i lako se upuštaju u površne veze, ne otkrivajući mnogo o sebi.

oci Na šta ukazuje boja i oblik vaših očiju

Crne oči su zapravo veoma tamno smeđe i skreću pažnju svojim vatrenim svetlucanjem. “Gorući” pogled ukazuje na hrabrost, maštovitost i kreativnost, energičnost, ljubav prema umetnosti i prema životu. Ove osobe stoički podnose životne udarce, dobro kanališu stres i brzo se oporavljaju posle životnih padova. Rođene su vođe, znaju kako da usreće partnera, ali su u vezi uvek dominantni. Crnooki su dobar oslonac u partnerstvu i prijateljstvu, u svim životnim situacijama.

Zelene oči imaju kreativne i energične osobe, koje rado prihvataju izazove i ne dozvoljavaju da se bilo šta ispreči na putu njihove lične sreće. Usredsređeni na svoje ciljeve, nisu baš velikodušni, a često su posesivni i ljubomorni. Ako ih povredite, neće vam oprostiti nego će težiti da se osvete. Zato su strastveni ljubavnici i veoma seksepilni.

Comments