Da li vam je to što poslednje dve godine više vremena provodite kod kuće probudilo želju da preuredite svoj životni prostor? Nama jeste. Odjednom primećujete nedostatke i prikladnije alternative, želite da promenite boje zidova, napravite praktičiniji raspored sa policama i knjigama, unesete biljke, tragate za umetninama – rečju, želite da oplemenite prostor u kom često provodite veći deo dana. Razumljivo. Naš dom i treba da predstavlja svojevrsno utočište, beg od svakodnevice gde ćemo se osećati prijatno, sigurno, zadovoljno. Zato nikad nije iluzorno ako želite da ga menjate nabolje. Ako trenutno niste u mogućnosti da na to trošite novac, a želite da napravite alternativu za određeni kutak, predstavljamo vam načine na koje možete da preuredite svoj klub-stočić, poznat i kao stočić za kafu, i to sa stvarima koje već posedujete.

Rearanžirajte knjige 

Jednu zanimljivu knjigu na stočiću čak možete držati otvorenom, a tri do četiri druge poređajte jednu preko druge po veličini – ka vrhu od najveće do najmanje. To mogu biti one o modi, umetnosti – filmu i muzici, monografije ili pojedini romani sa lepim koricama – kako biste se oraspoložili svaki put kad biste ih pogledali, a ujedno ćete odavati i utisak sofisticiranosti i inteligencije.

Postavite nesvakidašnju činiju nasred stočića

U dominantu činiju, zanimljivu po jarkoj boji ili veličini, smestite voće, orahe, dekorativne predmete ili – ništa, a može služiti i kao posuda u kojoj držite ključeve ili daljinske upravljače.

Dodajte svećnjak ili teglu za sveće

Jedna tegla ili posuda sa svećom je sasvim dovoljna. Izaberite svoj omiljeni miris i upalite sveću kad god vam se prohte. Atmosfera će momentalno postati opuštenija i romantičnija, a prijaće čak i onima koji mirisne sveće ne preferiraju.

Comments