Možda ne ceniš dovoljno ono što imaš, možda si nesigurna, možda te strah od povređivanja navodi na pogrešne korake. Ljubav se čuva na nekoliko poznatih načina, uglavnom tako što joj se prilagođavaš, ostaješ otvorena za promene, produbljuješ razumevanje i toleranciju i uvek si svesna onog što je važno. Ali zato ima mnogo načina da upropastiš vezu, a naročito su destruktivni oni kojih uopšte nisi ni svesna.

Pokušavaš da ostvariš svoj “ljubavni model”

Nastojiš da „vodiš“ vezu na način koji ti je poznat iz prethodnih veza. Pokušavaš sadašnjeg partnera da uklopiš u svoj postojeći model i ne primećuješ koliko je to pogrešno – jer, da li su ti te prethodne veze uspele? Zašto su se okončale? Šta odigravaš, u stvari – scenario propale ljubavi, čime dokazuješ sebi da nisi vredna ljubavi, ili da su svi muškarci isti i da će te svaki povrediti? Postavi sebi prava pitanja i pokušaj da novu vezu shvatiš kao priliku da otkriješ i doživiš odnos na nov način.

veza 2 Načini na koje kvariš svoju vezu, a da to ne primećuješ

Žuriš da pređeš na sledeći nivo

Pokušavaš da se „osiguraš“ – prelazak na sledeći nivo za tebe je znak da si prihvaćena i voljena i zato žuriš i nastojiš svim silama da se to dogodi što pre. Da što pre postanete zvanično par, da iz zabavljanja uđete u vereništvo, zajednički život, brak. Tvoja nesigurnost i potreba za spoljašnjim vrednovanjem odbijaju partnera i vrlo je verovatno da ćeš ga oterati, pre nego što ćeš ga doterati do oltara. Opusti se i uživaj. Pusti stvari da se razvijaju svojim tokom. Svaka veza ionako dostigne trenutak levelovanja, kada treba da se donose važne, a možda i teške odluke. Zato neguj lakoću svuda gde je ima, ona održava svežinu i nežna osećanja.

Comments