Prethodni deo teksta pročitajte ovde.

Nemate vi nameru da uništite vezu, a čudite se zašto vam ne ide. Trebalo bi da razmislite o tome da možda nije do njih, nego do vas, do vašeg ponašanja koje treba da korigujete.

Pretite mu da ćete raskinuti, da ćete ga ubiti ili se ubiti, svaki put kad se naljutite. Koliko god da vas voli, optuživaće vas da ste ludi i pribojavaće se vaše neodgovornosti. I na kraju će pobeći.

Šaljete mu besnu poruku kad ste iznervirani, umesto da sačekate i razgovarate sa njim. Možda je to za vas ventil, ali kako da vas shvati ozbiljno?

Insistirate na tome da ste u pravu, u svakoj situaciji. Ali to je nemoguće. Sigurno često niste u pravu i umesto da se preispitate, vi ste uporni u tome da isterate svoje. To ukazuje na nesigurnost i tvrdoglavost. I nikako ne pomaže u održavanju veze.

Donosite važne odluke bez konsultacije sa njim. Vaše odluke jesu vaša stvar, ali emotivna kultura nalaže da treba da se posavetujete sa partnerom, jer svaka vaša odluka utiče na vezu. Naročito ona, koja mu se uopšte neće dopasti.

veza 13 Načini na koje nenamerno uništavate vezu (2. deo)
Comments