Hot topics

Jutarnji rituali kod kuće koje ćeš želeti da zadržiš i kada pandemija prođe

Zablude o problematičnoj koži u koje treba da prestaneš da veruješ + kako se zaista neguje ovaj tip kože

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/3

Svačega se nagledamo iz sezone u sezonu kada je dizajn enterijera u pitanju, i sve je teže proceniti šta je trend a šta trenutna zaluđenost nekih dizajnera i dizajnerki. Setimo se prošlogodišnje sveopšte pomame za flamingosima koje se smo viđali od dizajna enterijera do pakovanja, set dizajna, industrijskog do modnog. Ima tako nekih momenata koji dođu i prođu ali se generalno ipak nakon sajmova i prvih nekoliko meseci nove godine, iskristališe šta je to trend. Ove godine je prilično dinamično u tom pogledu i čini se da ponuda može da zadovolji i najstrožeg minimalistu i najflambojantnijeg ljubitelja flamingosa i ostalog šarenila. Pa, koji su trendovi koji ovih dana zauzimaju top pozicije u svetu enterijera?

Nameštaj od tamnog drveta

Nameštaj je spreman da se otisne put tamnije palete ove godine, ali je pitanje da li smo i mi? Navikli smo na skandinavski pročišćenu estetiku, svetle zidove i još svetlije, izbeljeno drvo koja je zahvaljujući severnjačkoj estetitici bilo izuzetno popularno poslednjih godina. Ova godina kaže da je vreme da napustimo tu sigurnu i komfornu zonu i opredelimo se za tamnije drvo koje će uneti moderni luksuz i retro glamur u naše domove. Metalik dodaci, kao što su drške, i nožice, čine savršeni završni detalj, i dodaju i onaj eksta glam osećaj.  Istina je, tamno drvo nije za svakoga, ali nije ni izbledelo. Eksperiment je, ali vredan, jer komadi od recimo oraha, sa dodatkom od zlata i mesinga i nekom mermernom površinom odaju nestvarno sofisticiran utisak, i isti unose u prostor.

View this post on Instagram

Find a desk that makes work feel like play #lifegoals

A post shared by Swoon (@swooneditions) on

Raskošni pigmenti

Idemo hrarbrije i sa koloritom. Bilo da su u pitanju zidovi ili komadi nameštaja, iskusni dizajneri savetuju eksperimentisanje. Smiriti celu prostoriju dubokom sivom recimo, ali je zato neočekivnao otvoriti crvenim vratima i sofom u istoj boji. Dosta hrabrije, dosta eksperimentnije. Tamno ljubičasta, mornarsko plava i emerald zelena su ove godine popularnije nego ikada. Sve ove raskošne boje i nijanse se predivno upotpunjuju komadima nameštaja od pliša. Ako pak i nije ceo komad u pitanju, dovoljno je i jastuče da pojača raskošnost cele prostorije.

View this post on Instagram

Fun with @carolynenglefield @maxkimbee today.

A post shared by Ashley Whittaker (@ashleywhittakerdesign) on

Editors choice