POSAO: Tražimo SOCIAL MEDIA MANAGER-a – priključi se WANNABE MAGAZINE timu!

Top 5 jesenjih boja za kosu koje preporučuje celebrity colorist Min Kim

10 trikova za postizanje savršenog “no makeup” makeup look-a

Oh-la-la: Beauty trendovi koje ove jeseni “diktira” grad ljubavi – Pariz!

Kako stvarne žene rešavaju najčešće probleme sa kosom?

Mali trikovi koje možeš da primeniš kako bi imala više vremena tokom dana!

Prvi put mama: 9 pitanja o dojenju koja te možda muče, a nisi imala koga da pitaš!

4 jednostavne odluke koje možeš doneti kako bi dala svoj mali doprinos svetu

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

5 načina da se odgovornije ophodiš prema novcu

1/3

Svačega se nagledamo iz sezone u sezonu kada je dizajn enterijera u pitanju, i sve je teže proceniti šta je trend a šta trenutna zaluđenost nekih dizajnera i dizajnerki. Setimo se prošlogodišnje sveopšte pomame za flamingosima koje se smo viđali od dizajna enterijera do pakovanja, set dizajna, industrijskog do modnog. Ima tako nekih momenata koji dođu i prođu ali se generalno ipak nakon sajmova i prvih nekoliko meseci nove godine, iskristališe šta je to trend. Ove godine je prilično dinamično u tom pogledu i čini se da ponuda može da zadovolji i najstrožeg minimalistu i najflambojantnijeg ljubitelja flamingosa i ostalog šarenila. Pa, koji su trendovi koji ovih dana zauzimaju top pozicije u svetu enterijera?

Nameštaj od tamnog drveta

Nameštaj je spreman da se otisne put tamnije palete ove godine, ali je pitanje da li smo i mi? Navikli smo na skandinavski pročišćenu estetiku, svetle zidove i još svetlije, izbeljeno drvo koja je zahvaljujući severnjačkoj estetitici bilo izuzetno popularno poslednjih godina. Ova godina kaže da je vreme da napustimo tu sigurnu i komfornu zonu i opredelimo se za tamnije drvo koje će uneti moderni luksuz i retro glamur u naše domove. Metalik dodaci, kao što su drške, i nožice, čine savršeni završni detalj, i dodaju i onaj eksta glam osećaj.  Istina je, tamno drvo nije za svakoga, ali nije ni izbledelo. Eksperiment je, ali vredan, jer komadi od recimo oraha, sa dodatkom od zlata i mesinga i nekom mermernom površinom odaju nestvarno sofisticiran utisak, i isti unose u prostor.

View this post on Instagram

Find a desk that makes work feel like play #lifegoals

A post shared by Swoon (@swooneditions) on

Raskošni pigmenti

Idemo hrarbrije i sa koloritom. Bilo da su u pitanju zidovi ili komadi nameštaja, iskusni dizajneri savetuju eksperimentisanje. Smiriti celu prostoriju dubokom sivom recimo, ali je zato neočekivnao otvoriti crvenim vratima i sofom u istoj boji. Dosta hrabrije, dosta eksperimentnije. Tamno ljubičasta, mornarsko plava i emerald zelena su ove godine popularnije nego ikada. Sve ove raskošne boje i nijanse se predivno upotpunjuju komadima nameštaja od pliša. Ako pak i nije ceo komad u pitanju, dovoljno je i jastuče da pojača raskošnost cele prostorije.

View this post on Instagram

Fun with @carolynenglefield @maxkimbee today.

A post shared by Ashley Whittaker (@ashleywhittakerdesign) on

Editors choice