Otkrivamo: Kako da se UVEK osećaš kao boginja?

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

#BFFOREO: 5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta (Pobednički ADVERTORIJAL)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

1/3

Svačega se nagledamo iz sezone u sezonu kada je dizajn enterijera u pitanju, i sve je teže proceniti šta je trend a šta trenutna zaluđenost nekih dizajnera i dizajnerki. Setimo se prošlogodišnje sveopšte pomame za flamingosima koje se smo viđali od dizajna enterijera do pakovanja, set dizajna, industrijskog do modnog. Ima tako nekih momenata koji dođu i prođu ali se generalno ipak nakon sajmova i prvih nekoliko meseci nove godine, iskristališe šta je to trend. Ove godine je prilično dinamično u tom pogledu i čini se da ponuda može da zadovolji i najstrožeg minimalistu i najflambojantnijeg ljubitelja flamingosa i ostalog šarenila. Pa, koji su trendovi koji ovih dana zauzimaju top pozicije u svetu enterijera?

Nameštaj od tamnog drveta

Nameštaj je spreman da se otisne put tamnije palete ove godine, ali je pitanje da li smo i mi? Navikli smo na skandinavski pročišćenu estetiku, svetle zidove i još svetlije, izbeljeno drvo koja je zahvaljujući severnjačkoj estetitici bilo izuzetno popularno poslednjih godina. Ova godina kaže da je vreme da napustimo tu sigurnu i komfornu zonu i opredelimo se za tamnije drvo koje će uneti moderni luksuz i retro glamur u naše domove. Metalik dodaci, kao što su drške, i nožice, čine savršeni završni detalj, i dodaju i onaj eksta glam osećaj.  Istina je, tamno drvo nije za svakoga, ali nije ni izbledelo. Eksperiment je, ali vredan, jer komadi od recimo oraha, sa dodatkom od zlata i mesinga i nekom mermernom površinom odaju nestvarno sofisticiran utisak, i isti unose u prostor.

Find a desk that makes work feel like play #lifegoals

A post shared by Swoon (@swooneditions) on

Raskošni pigmenti

Idemo hrarbrije i sa koloritom. Bilo da su u pitanju zidovi ili komadi nameštaja, iskusni dizajneri savetuju eksperimentisanje. Smiriti celu prostoriju dubokom sivom recimo, ali je zato neočekivnao otvoriti crvenim vratima i sofom u istoj boji. Dosta hrabrije, dosta eksperimentnije. Tamno ljubičasta, mornarsko plava i emerald zelena su ove godine popularnije nego ikada. Sve ove raskošne boje i nijanse se predivno upotpunjuju komadima nameštaja od pliša. Ako pak i nije ceo komad u pitanju, dovoljno je i jastuče da pojača raskošnost cele prostorije.

Fun with @carolynenglefield @maxkimbee today.

A post shared by Ashley Whittaker (@ashleywhittakerdesign) on

Editors choice