Ako volite da isprobavate zanimljive hairstyle trendove, onda ćete sigurno obožavati frizure iz 2000ih. One su upečatljive, izgledaju vrlo smelo, a ujedno u svaki look unose dozu zabave – što ih čini idealnim izborom za sve prilike. Bilo da je reč o kreiranju savršenog OOTD ili evening izdanja, budite sigurni da sa zanimljivom frizurom, koja je obeležila početak 2000-ih godina, nećete nikada pogrešiti.

Trendovi se stalno vraćaju, pa tako ove godine možemo da vidimo veliki povratak hairstyle stilova, koji su bili popularni pre dve decenije. Reč je o frizurama, kao što su rep, punđe i pletenice, koje su stilizovane na krajnje zanimljiv način – kao da govore da se dobro zabavljate i osećate savršeno u svojoj koži. Dakle, pomoću kose sada možete da izrazite svoj stil i lični karakter. Tako su najpopularnije frizure iz 2000-ih šiljaste punđe, baby pletenice i zik-zak talasi, a najbolje od svega je što ih možete vrlo lako napraviti. Potrebne su vam samo gumice za kosu, ukosnice i šnale.

U nastavku vam otkrivamo sedam najupečatljivih frizura, koje su bile popularne u tom nostalgičnom periodu, a koje ćemo sve češće viđati na ulicama.

Frizure iz 2000-ih: 7 ideja za stilizovanje kose

Pramenovi koji uokviruju lice

Početkom 2000-ih, punđa i rep su bile vrlo popularne frizure, ali su se nosile na jedan specifičan način: sa dva tanka pramena koji uokviruju lice. Bilo da imate šiške ili ne, ovaj stil možete veoma lako da rekreirate. Jednostavno izvucite dva pramena, dok je ostatak kose prikupljen u rep. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Allure Magazine (@allure)

Šiljasta punđa

Šiljasta punđa je bila jedan od vodećih trendova 2000-ih. Može se nositi na više načina – uglađeno ili razbarušeno, kao visoka ili niska punđa, a važno je da prilikom vezivanja kose ostavite krajeve da namerno “štrče”.

Baby pletenice

Baby pletenice koje uokviruju lice, odličan su izbor za sve dane kada nemate previše vremena za stilizovanje kose. Odlično izgledaju na pravoj i talasastoj kosi, a ako želite upečatljiv party look u pletenice dodajte ukrasni konac u boji.

Punđe sa štipaljkom

Štipaljke šnale su jedan od vodećih aksesoara, koji dolazi u različitim bojama i oblicima. Pomoću njih možete da napravite najrazličitije frizure: polovinu kose možete da skupite u punđu, ili čak, da napravite messy izgled, tako što ćete ostaviti da nekoliko vlasi nonšalantno pada sa strane. Kosa je potpuno podignuta i ne pada na lice, ali je dovoljno šik za bilo koju priliku.

Pigtails

Veliki hit iz 2000-ih je pigtails frizura, koja se sastoji iz dva repa. Ona odlično stoji i sa šiškama, a nije predviđena samo za dugu kosu. Jednako zanimljivo izgledaće na dužem pažu ili stepenastom lobu.

Cik-cak talasi

Cik-cak talasi su tačno pre dve decenije osvojili hairstyle industriju – i gotovo da nema dame koja ih nije nosila. Ova frizura se jednostavno pravi, a može izgledati još zanimljivije ako pomerite razdeljak na stranu.

Bubble ponytail frizura

Bubble ponytail je još jedna trendi frizura, koja se može nositi na više kreativnih načina. Osnova ostaje ista, kosa se vezuje u elegantan nizak ili visok rep, a zatim se pričvrsti gumicom. Zatim, potrebno je da uzmete još nekoliko gumica (2-5 u zavisnosti od dužine vaše kose) i da ih vežete u razmacima, sve dok ne dođete do dna repa.


Pročitajte i ovo: Beauty rutina Rosie Huntington-Whiteley sadrži trikove koji otvaraju oči

Naslovna fotografija: instagram.com/allure

Kristina Page

Comments