Hot topics

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Testirali smo FOREO LUNA fofo uređaj za čišćenje lica – ovo su naši utisci!

Leto u gradu? Ovako možeš da provedeš svoj savršeni dan!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

Sve što ti je potrebno za savršenu, opuštajuću kupku

1/2

Zahvaljujući povezanosti sveta putem interneta, vrlo lako možete da upoznate nekog posebnog, ko živi bezbroj kilometara daleko i veze na daljinu je danas relano lakše održavati zbog mogućnosti svakodnevne komunikacije. Ipak, lice na ekranu ne može da zameni nečije prisustvo i potrebno je mnogo energije, strpljenja i poverenja, da bi takva veza trajala. Ipak, veze na daljinu imaju jednake šanse da uspeju ili se ugase, kao i sve ostale veze, koje započinju i održavaju se bez geografskih prepreka. Ali čak i kad voljena osoba živi samo stotinak kilometara dalje, ta veza funkcioniše kao veza na daljinu – viđenje mora da se organizuje, mora da se putuje i vreme koje provedete zajedno uvek je prekratko, a komuniciranje telefonom postaje frustrirajuće. Sve to vrlo brzo osetićete u punoj težini, kada ste u vezi sa nekim ko nije pored vas. 

View this post on Instagram

“Only once in your life, I truly believe, you find someone who can completely turn your world around. You tell them things that you’ve never shared with another soul and they absorb everything you say and actually want to hear more. You share hopes for the future, dreams that will never come through, goals that were never achieved and the many disappointments life has thrown at you. When something wonderful happens, you can’t wait to tell them about it, knowing they will share in your excitement. They are not embarrassed to cry with you when you are hurting or laugh with you when you make a fool of yourself. Never do they hurt your feelings or make you feel like you’re not good enough, but rather they build you up and show you the things about yourself that make you special and even beautiful. There is never any pressure, jealousy or competition but only a quiet calmness when they are around. You can be yourself and not worry about what they will think of you because they love you for who you are.”

A post shared by Human Lovers (@humanlovers) on

Troškovi određuju dinamiku viđanja

Nisu samo kilometri i vreme koje treba isplanirati i odvojiti – troškovi se nikako ne mogu zanemariti. Onaj ko putuje, ima trošak putovanja tamo i nazad, a onaj ko dočekuje, troškove organizacije boravka, osim ako se ne dogovorite drugačije, pa onaj ko bolje stoji finansijski, plaća većinu troškova. Pitanje novca, koje se u partnerskim odnosima postavlja prilikom zajedničkih odmora i izlazaka ili postane bitno tek sa početkom zajedničkog života, u vezi na daljinu vrlo se brzo postavlja, takoreći odmah, već prilikom organizovanja prvog susreta. Ko će putovati i čime? Koliko se vremena troši na putovanje i da li ima dovoljno novca  da se uloži u brži način putovanja, da biste više vremena proveli zajedno? Da li ćete pronaći kompromis, tako što ćete se sresti na pola puta, pa ćete oboje putovati i imati iste troškove? Kakva god rešenja uspevali da pronalazite, moraćete da ih obračunate, da se pripremate i odvajate novac koji ćete ulagati u svoje susrete. 

Više ćete vremena provesti odvojeno nego zajedno 

Svako od vas će imati svoj život, što je dobro, jer je to jedan od top deset saveta za zdrav odnos. Ali, ako se jednom postavi pitanje toga da treba da ostavite taj svoj život, da biste bili zajedno, otkrićete da je to vrlo teška odluka, koju možda uopšte niste spremni da donesete. Zajednički život se potpuno razlikuje od onoga što imate kada se viđate i to vam je sasvim jasno. Jer, svaki susret  je odmor i provod – vreme koje provodite zajedno je suviše kratko i uvek ste željni jedno drugog i imate tremu i pokušavate da nadoknadite odvojenost i ti trenuci su intenzivni i bajkoviti. I uvek dolazi rastanak. 

Editors choice