Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

#musthave: Torbe koje volimo ove sezone

Najbolje bob frizure: Inspiracija za prvu sledeću posetu frizeru!

#trèschic ideje kako da nosiš trenerku ovog proleća

Može li dnevnik zahvalnosti zaista da unapredi tvoje mentalno zdravlje?

Novo na Netflixu: Šta ćemo gledati u aprilu?

12 virtuelnih tura kroz muzeje koje moraš da posetiš

#homeworkout: Top 7 Instagram profila zbog kojih ćeš zavoleti vežbanje kod kuće

Kako da prihvatiš i zavoliš svoje telo

Uređenje enterijera: Trendovi koji će dominirati tokom ove decenije

1/2

Sa trideset godina si još uvek mlada, sveža, zdrava i blistava, ali potrebno je da odgovornije pristupiš nezi kože svog lica i da koristiš adekvatne preparate. Evo nekih saveta za najbolju beauty-rutinu.

Šminkaj se tako da zaštitš kožu

Mnoge žene odlučuju da “odmore” kožu od šminke, pa prestaju da se šminkaju, da bi im koža “disala” smatrajući da time rade najbolje što mogu za zdravlje i lepotu svoje kože. Stručnjaci, međutim, kažu da treba svakodnevno da se šminkaš, upravo da bi zaštitila kožu od spoljnih uticaja. Sloj šminke je dodatna barijera između kože i UV zračenja, a svakako treba da koristiš preparate koji sadrže SPF faktor i koja odgovara tvom tipu kože. Ako je šminka odgovarajuća, ne moraš da brineš da će ti zapušiti pore.

View this post on Instagram

Noir et bleu. 🦋

A post shared by Leonie Hanne (@leoniehanne) on

Ne zanemaruj negu vrata i dekoltea

Znaci starenja najpre počinju da se vide na koži na vratu, ona je osetljiva i tanka i brže gubi tonus od kože lica, a bore se pojavljuju i na dekolteu. Zato vrat i dekolte treba da neguješ isto kao i lice, a to ne znači da je dovoljno da utrljaš hidratantnu kremu koju koristiš za lice. Potrebna ti je jedna vrsta kreme sa zaštitnim faktorom koju ćeš preko dana nanositi na vrat i dekolte i druga, za negu, posle skidanja šminke i umivanja.

Obavezna specijalna krema za područje oko očiju

Područje oko očiju, podočnjaci i kapci, nemaju lojne žlezde i ovde je koža uvek tanka, suva i nežna. Bore se vrlo rano stvaraju u području oka, od smeha, grimasa, sunčanja, ali preventiva preranog starenja kože oko očiju je neophodna. Zato uvedi obaveznu zaštitnu kremu za ovo područje i nanosi je pažljivim tapkanjem, vodeći računa da se ne približiš suviše liniji trepavica – jer treptanjem mogu da se podignu mikročestice kreme i da se unesu u oko, što može da uzrokuje iritaciju i natečenost.

Editors choice