Hot topics

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Iz našeg nesesera: Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

Ne zaboravi da skineš šminku

U dvadesetim si mogla sebi da dozvoliš da dođeš iz noćnog provoda, umorna i pripita i da se prosto strpaš u krevet. Ili da koristiš maramice za skidanje šminke, smatrajući da je dovoljno što si obrisala lice, pre nego što si ga spustila na jastuk. Sada to više ne sme da se dešava – koža sa godinama postaje osetljivija, a maramice nikako nisu preporučljive. One samo razmazuju šminku i prljavštinu i ne čiste zaista kožu. Dakle, potreban ti je dobar losion za skidanje šminke ili gel bez sulfata, a obavezno je i umivanje pre nanošenja večernjih krema i preparata za negu. Naravno, isto važi i za vrat i dekolte.

Koristi kreme sa retinolom

Potrebno je da posle tridesete počneš da koristiš kreme protiv stvaranja bora, a retinol daje najbolje rezultate. To je zapravo vitamin A1, koji može da se koristi i kao suplement. Retinol za negu kože može da se nađe u vidu ampula, seruma i krema.

View this post on Instagram

Hiii Berlin. ✨ Morgenstund hat Gold im Mund. 😬

A post shared by Leonie Hanne (@leoniehanne) on

Poštuj ritam dana i noći

Ne čekaj trenutak da shvatiš da više ne možeš da podneseš nespavanje i da iz ludog provoda ideš pravo na posao – neophodno je da uvedeš pravilan ritam života i da ga se pridržavaš. Danju se radi i funkcioniše, a noću se spava. I to sedam, do devet sati. Obezbedi sebi dobar san, na udobnom krevetu i odgovarajućem jastuku – to je jedna od najboljih stvari koje možeš da učiniš za svoje zdravlje i lepotu. Ako su ti potrebni dodatni razlozi, oni su vrlo ubedljivi – preko dana, koža je izložena UV zracima i uticaju spoljašnjih faktora, koji izazivaju stres, a noću, organizam prelazi u režim oporavka i regeneracije i trebalo bi da ga u tome svesrdno podržiš.

Naslovna fotografija: instagram.com/LeonieHanne

Brankica Milošević

Editors choice