Lav

Pariz, Francuska

Zato što su tu najbolji muzeji sveta. Zato što francuski chic. Zato što Ajfelova kula i Monparnas, i Monmartr i sve. Zato što umetnost. Zato što vino i camembert i baget.

Rio de Žaneiro, Brazil

Karneval u Riu je budimo realni, najveća žurka na svetu. Petodnevno igranje na ulici, glasna muzika i razrađeni kostimi. Tona perja, nakita i šljokica, Kopokabana i ogromni vatrometi. Treba li još da nabrajamo zašto je ovaj glamurozan grad pravi izbor za jednu Lavicu?

Devica

Mančester, UK

Mančester je uzbudljiv grad koji zaslužuje pogled izbliza. Umetnička i kulturna scena su u usponu i držaće tvoj brižljivo organizovan plan ispunjenim. Od Warholovih radova do svirki uživo u 114 godina starom baru Salford Lad’s Club.

Džaipur, Indija

Džaipur je magično mesto: spektar blistavih boja na svakom uglu, ne postoji instagramičnije mesto na svetu nego što je ovaj “roze grad”: Odvoj dovoljno vremena da obiđeš Johari bazar i Kishnapol bazar gde će te zavesti prelepe tkanine, nakid i ručno rađeni predmeti.

Vaga

Brisel, Belgija

Neobični spojevi su ono što izdvaja Brisel i privlači jednu Vagu. Balansiranje između istorije i urbanog, birokratska i bizarna, samouveren grad koji nije u centru pažnje, multikulturalan u svojoj suštini. Idealan beg za produženi vikend.

Hokaido, Japan

Vagama je najbitnije da su okružene lepim, a Hokaido je jedno od mesta na zemljinoj kugli koja su sinonim za lepotu. Pejzaži ovde zaustavljaju dah tokom cele godine, od Furano polja lavande u leto do snežnih vrhova planine Niseko u zimu. Mir i lepota to je Hokaido.

Škorpija

Tirana, Albanija

Sasvim alternativna destinacija, koja je u poslednje vreme sve popularnija. Ozbiljan deo 20. veka ovaj grad, i generalno država su bili odsečeni od tokova događanja, međutim u poslednje vreme Albanija se ozbiljno otvara za svet i turiste, i zanimljivo je uhvatiti ovaj grad u svojoj fazi tranzicije.

Fluðir, Island

Zaboravi na Plavu lagunu i ostale turističke destinacije Islanda i uputi se na jug. Škorpije otkrivaju misterije, i odlaze tamo gde mnogi ne bi kročili. ALi zato otkriju lepote koje drugi ni ne sanjaju. “Tajna laguna” kako je meštani zovu u kojoj tokom zime možeš da se kupaš na vrelom prirodnom izvoru i gledaš severno svetlo. Fantazija zar ne?

Comments