Toe Taps

Ako si ikada išla na aerobik, onda sigurno znaš kako se izvodi ova vežba i koliko je samo zabavna kada se radi uz omiljenu, živahnu muziku. Ne samo da ćeš se oraspoložiti već ćeš se i pošteno oznojiti – a to je ono što želimo! Ukoliko vežbaš u stanu i ne želiš da praviš buku, probaj da vežbaš u čarapama, obavezno na podlozi za vežbanje ili tepihu koji će ublažiti skakutanje, a kada je reč o samom steperu koji će ti biti potreban, ako ga nemaš – improvizuj! Ivica kreveta ili niska stolica mogu da posluže, samo vodi računa o tome da budu stabilni.

Goblet Squats

Čučnjevi su jedna od onih vežbi koje nam zaista ne padaju teško iako i te kako znamo kako je to kada imamo upalu mišića nogu! Ovo je još naprednija i delotvornija verzija čučnjeva koja će osim mišića nogu i gluteusa, angažovati i gornji deo tela. U videu pogledaj kako pravilno da je izvedeš i imaj na umu da će ti i kod ove vežbe biti potreban neki rikvizit – balon sa vodom ili veća flaša deterdženta.

Shoulder Taps

Još jedna verzija planka (sa ispruženim rukama, mada je možeš posmatrati i kao početni položaj za sklekove) koju lično jako volim – naizmenično dodirivanje ramena. Ooodlična vežba da ojačaš mišiće ruku i stomaka (zaista ćeš osetiti kako “rade”), ali i da se dobro oznojiš budući da ova vežba na neki način sadrži elemente kardio treninga. Preporučujem neklizajuću podlogu za vežbanje i živahnu muziku kako bi se ubacila u mood!

Naslovna fotografija: unsplash.com

Ivana

Comments