Skoro smo na polovini 2020. godine i mislim da nikada besmislenije nije bilo pitati gde nam je proletelo vreme pošto jelte. Ipak, dobra stvar u vezi sa celokupnom situacijom je ta što smo, uz ograničene mogućnosti zabave, imali taman dovoljno vremena da preslušamo sve nove albume koji su izašli ove godine i da, nemoj da te čudi što sam ja baš tokom aprila preslušavala nešto što je izašlo nedeljama pre jer eto uvek kasnim što se muzičkih noviteta tiče. Elem, sada kada smo verovatno svi preslušali verovatno sve, moguće je doneti neke zaključke i napraviti listu najboljih albuma koji su izašli tokom prethodnih meseci.

Future Nostalgia – Dua Lipa

Dua Lipa nastavlja da dominira i svojim drugim albumom mi je lično zaista ulepšala dane karantina. Toliko sam je slušala da sam se ujutru budila sa pojedinim pesmama u glavi, sva razigrana i dobro raspoložena (hvala)! Najveći hitovi na albumu su svakako “Don’t Start Now” i “Physical”, ali bukvalno svaka pesma ima taj njen prepoznatljiv vajb koji te tera da pesmu slušaš na loop. Funk-pop groovy disco I-don’t-give-a-f*ck energy on fleek!

Slow Rush – Tame Impala

Usporen, sanjiv i lagan, ovaj album opušta i u tebi budi neku jako dobru energiju, a na to smo i navikli kada je reč o radu producenta Kevina Parkera. Na albumu se izdvajaju hitovi “Lost in Yesterday” i “Borderline” koji kao da mogu da te teleportuju pravac u prošlost, na plažu!

how i’m feeling – Lauv

Album je pun sjajnih saradnji poput “Who” sa K-pop senzacijom BTS, a odlična je i numera “Sims” u kojoj Lauv zamišlja savršen život sa svojom simpatijom u virtuelnom svetu Simsa. Njegove reči su nežne ali ozbiljne, a osećanja duboka, i nateraće i tebe da se više puta zamisliš nad onim što čuješ.  

Women in Music Pt. III – HAIM

Sestre Haim će svoj treći album objaviti na leto, ali do tada možemo da uživamo u ovom odličnom EP-u “I Know Alone”! Iako je svaka numera očekivano dobra, zvezda je ipak “Summer Girl” koja te baca u bezbrižno, nostalgično raspoloženje, dok će te spot za pesmu naterati da odmah pohitaš do svog ormara u potrazi za omiljenim letnjim kombinacijama. Prosto prelepo!

After Hours – The Weeknd

Spoj hip-hop-a i dream pop-a, uz prstohvat R&B-a, u izvođenju našeg omiljenog The Weeknda zvuči zaista dobro, a nakon što smo napamet naučili “Heartless” i “Blinding Lights”, vreme je za nešto novo i jednako uzbudljivo. Moram da priznam da sam morala više puta da odslušam album da bi mi svaka pesma ušla u uvo, ali ja The Weeknda prosto volim tako da mi nije bio potreban razlog da i ovaj album slušam na loop.

Color Theory – Soccer Mommy

Ukoliko ovih dana radiš na sebi i brineš o svom mentalnom zdravlju onda će ti ovaj album doći kao poručen jer će te njegovi sanjivi i nežni tonovi uvesti u ozbiljnu introspekciju. Nostalgični vajb budi lepe uspomene, opušta i čini da se osećaš kao da je sve u najboljem redu – što i jeste.

Superstar – Caroline Rose

Ukoliko do sada nisi bila luda za indie-pop-om, sada je trenutak da promeniš mišljenje. Ovo je Carolinin četvrti album u kom peva o svom alter ego putovanju od Kalifornije do Floride, a funky numera “Freak Like Me” će te naterati da đuskaš uzduž i popreko sobe!

Comments