Ako ste sami, verovatno često slušate dobronamerne savete i komentare o svom ljubavnom životu, koji verovatno dolaze od osoba koje su već godinama u braku, a to znači da nisu izašli ni na jedan sastanak (godinama) i da nemaju pojma o dinamici i izazovima savremenog dejtinga. Dobronamerne savete vam svi nude, ali dobre savete možete dobiti samo od onih koji znaju o čemu govore, jer su i sami u tome. Dakle, ovo su saveti od singl osoba koje su prisutne na dejtning sceni, onlajn i uživo.

Probajte nešto interaktivnije od izlaska na kafu

Brže ćete steći uvid u nečiji karakter, stil, temperament, ako zajedno konzumirate neki sadržaj, nego ako ste seli da porazgovarate uz kafu ili izašli u restoran. Idite na koncert, utakmicu, na izložbu, u bioskop, u muzej… Prvo, sigurno vam sastanak neće propasti, jer ćete prisustvovati nečemu što vas zanima, a drugo, imaćete o čemu da pričate. Kad neko izlaže svoj stav o nečemu (zašto mu se nešto dopalo ili ga je smaralo), nastupa iskrenije i spontanije, pa ćete brže steći tačniji utisak o nekome (i on o vama).

Dajte šansu samo nekome ko vas zanima

Nemojte prihvatati svaki poziv, verujući da je to osnovno pravilo dejtinga – jedino što će vam se sigurno desiti kad sto puta izađete sa nekim ko je dosadan, naporan, uskogrud, nadmen, prazan, očajan, jeste da će onaj sto prvi, koji je sasvim prosečan (ume da se našali i ima lep osmeh) delovati kao princ lepote i šarma. Dakle, figurativno rečeno, sastajte se samo sa sto prvim tipovima, ostale mirne duše izbegnite. Lepše će vam biti u pidžami uz TV.

Ne verujte da je neko bolji nego što se prikazuje

Ako verujete u skrivene vrednosti, imaćete mnogo iskustva sa neispoljenim vrlinama, koje će zauvek ostati skrivene. Ako komunicirate sa nekim putem interneta i njega uglavnom zanima sexting, ne postavlja vam lična pitanja i ne predlaže da se sretnete i upoznate, ne verujte da bi vam bolje išlo uživo, odnosno, da biste otkrili njegove skrivene vrednosti. Taj vredi baš onoliko koliko vam pokazuje i koliko vam daje, a to je ništa.

Budite pošteni prema sebi

Izađite na piće sa nekim, zato što vam se izlazi na piće – imate priliku da prošetate, posedite u kafiću, budete među ljudima i to će vam prijati. Ako vam osoba sa kojom ste se sastali nije zanimljiva, nema veze, bar ste posetili onaj kafić ili klub u koji ste hteli da idete.

Budite otvorenog uma

Izađite i sa onima koji nisu vaš tip. Možete otkriti potpuno nov način na koji neko može da vam se dopadne, a i lakše ćete uočiti prave vrednosti kod nekog prema kome ne gajite naklonost unapred, samo zato što je vaš tip.

Comments