Iskrena da budem, ja ni ne volim filmove uz koje ne plačem! Zaista, bez obzira na to da li sam dobro raspoložena ili bi mi pak prijalo da me nešto rasplače kako bih došla sebi, ako me film ne dotakne na nekom dubljem nivou, ne mogu da ga smatram dobrim. Mislim, šta da ti kažem kada sam ja plakala gledajući Rokija i Logana?!

Poenta je, nije bitno kog žanra je film – ako sam pustila suzu (ili više njih) gledajući ga, onda ga svima preporučujem. S tim u vezi, u nastavku su filmovi koji su tako dirljivi da ćeš sigurno zasuziti (moj izraz kada ne želim da priznam da sam plakala kao kiša, ono kao, “ma, malo sam samo zasuzila!”), a čak i da si baš svaki od njih već pogledala, veruj mi, želećeš da ih gledaš ponovo.

The Pursuit of Happyness

Kada Chris biva izbačen iz stana, zajedno sa svojim sinom kreće na putovanje koje će im promeniti život. Iako težak, film je jako dirljiv i definitivno te navodi na razmišljanje.

My Girl

Predivna priča o prijateljstvu koja nas uči pravim #friendshipgoals pre nego što smo uopšte i znali šta su #friendshipgoals.

Moonlight

Bolno lepa priča ispričana iz perspektive Chirona kroz tri različita poglavlja u njegovom životu.

Roma

Cleo radi za porodicu čiji se svet ruši kada ih njihov otac, glava porodice, ostavi i ode sa ljubavnicom.

Titanic

Da li je potrebno nešto reći? Osim toga da se i dalje pitamo kakav bi bio kraj filma da se i Jack popeo na vrata na kojima je bila Rose.

The Green Mile

Još jedan film koji tera suze na oči, sa Tomom Hanksom u glavnoj ulozi službenika koji se bavi osuđenicima na smrt tokom Velike depresije. Njegov život menja jedan zatvorenik sa natrpirodnim moćima.

The Notebook

Zar je moguće ne zaplakati?!

Lion

Saroo je usvojen od strane australijskog para nakon što je odvojen od svoje porodice. Dvadeset pet godina kasnije, on pokušava da odgovori na pitanja koja ga muče. Plakala sam dok sam gledala film, plakala sam dok sam gledala trejler kako bih se podsetila o čemu se beše radi u filmu.

Comments