Kada ste u Rimu, ponašajte se kao Rimljani. Ili preciznije – pojedite što više paste, pice, lazanja i sladoleda . Uživajte u espresu, italijanskom vinu i sokovima od limete. I ne brinite za svoju liniju – Rimom možete šetati do u nedogled, obilaziti bezbroj istorijskih atrakcija ili prosto uživati u arhitekturi – i nećete ni primetiti, a sve suvišne kalorije biće potrošene.

Preporučujemo vam nekoliko sjajnih restorana, u kojima ćete jesti kao pravi Italijani.

La Tavernaccia

la tavernaccia Najbolji restorani Rima

Nema boljeg načina da iskusite ukuse neke zemlje, od njene domaće kuhinje. Ovaj prijatni ambijent sa neverovatnim gurmanlucima poseduje i vodi jedna italijanska porodica, a pasta koju ćete imati prilike da jedete biće bukvalno mamina pasta.

Roma Sparita

Roma Sparita Najbolji restorani Rima

Pravi doživljaj Rima stičete tek kada sednete u baštu nekog od restorana na njegovim trgovima i iz te perspektive posmatrate dinamiku grada. Ako uz to još ide i odlična lokalna hrana, po cenama pristupačnim skoro svim turistima, doživljaj će biti potpun.

La Pergola

pergola Najbolji restorani Rima

Sa menijem koji kontinuirano osvaja svetske nagrade, u ovom restoranu ćete verovatno okusiti neke od najboljih specijaliteta u vašem životu. Ovaj restoran je dominantan ne samo po pitanju hrane, već i po pitanju neverovatne vinske karte koja sadrži i vina iz 1888. godine.

Agata et Romeo

agata et romeo Najbolji restorani Rima

Ovaj restoran poseduje bračni par – Agata i Romeo. Serviraće vam domaću, tradicionalnu hranu, sa ponekim modernim obrtima u spravljanju specijaliteta. Ukusima ovih restorana neće odoleti nijedan sladokusac, a posebnu draž mu daje i činjenica da vlasnici restorana kuvaju za vas i sami vam iznose hranu.

Aroma

Aroma at palazzo manfredi Najbolji restorani Rima

Restoran Aroma, smešten na krovu prelepe zgrade za vas, pored svojih specijaliteta italijanske kuhinje, ima još jednu poslasticu – neometani pogled na Koloseum. U celom Rimu nema boljeg mesta za večeru pod svetlošću sveća.

Jasna Stanić

Comments