Letnja šminka može biti izazovna, posebno ako živite u zemlji gde je vlažnija i toplija klima. Poslednja stvar koju želite da vam se desi jeste da se šminka otopi sa lica u roku od nekoliko minuta nakon što izađete napolje. Postoji nekoliko trikova za šminkanje tokom leta koji će vam omogućiti da izgledate sveže, ali i da šminka ostane na mestu tokom celog dana.

Od korišćenja laganih proizvoda do sprejeva i prajmera za fiksiranje, postoji nekoliko stvari koje možete da uradite kako bi šminkanje tokom leta bilo lakše. Bez obzira da li idete na plažu, na putovanje ili jednostavno obavljate redovne poslove, ovi trikovi za šminkanje tokom leta će vam pomoći da izgledate i osećate se najbolje.

Koristite hidratantnu kremu koja tonira ili tamnu kremu za sunčanje

Pripremite kožu hidratantnom kremom koja tonira lice kako biste ujednačili ton i teksturu kože. Zatamnjene kreme za sunčanje sadrže sastojke za negu kože koji ne samo da pružaju zaštitu širokog spektra od štetnih UV zraka, već deluju i kao hidratantne kreme i podloge. Dolaze u različitim nijansama koje odgovaraju različitim tonovima kože, te ćete imati besprekornu kožu bez upotrebe više proizvoda. Ovo će takođe pomoći da vaša koža izgleda zdravo i blistavo, čak i u najtoplijim mesecima u godini, što olakšava šminkanje tokom leta.

SPF je obavezan

Ako koristite hidratantnu kremu, a ne tamnu kremu za sunčanje, važno je da svaki dan nosite kremu za sunčanje širokog spektra SPF 30 ili više, čak i ispod šminke. Trebalo bi tokom celog dana da nanosite kremu za sunčanje u zavisnosti od faktora. Međutim, to je jako teško kada ste napolju, posebno kada ne želite da koristite ruke.

Zamenite podloge laganim korektorom

Kada temperature porastu, teška šminka može da smeta i da je osećate na licu više nego zimi. Sigurno znate onaj neprijatan osećaj, kao da vam nešto smeta. Leti je uvek bolje da izaberete proizvode sa laganom formulom jer nećete imati osećaj težine na licu. Umesto pudera, izaberite korektore koji nude laganu pokrivenost i održavaju vašu kožu svežom i ujednačenom. Oni će se prirodno uklopiti sa tonom vaše kože i pružiti vam savršen no makeup izgled.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nails (@tombachik)

Pročitajte i: Saveti uz koje se šminkanje po kišovitom vremenu neće pretvoriti u katastrofu

Minimalna šminka

Minimalna šminka je odličan način da se postigne prirodan, osunčani izgled koji je savršen za letnju sezonu. Sa neutralnim nijansama, naročito krem, možete istaći obraze, usne i kapke, a pritom ćete dobiti svež i vlažan finiš. Minimalna šminka je idealna jer radi za vas – tu je kako biste istakli i poboljšali svoje crte lica. Kremaste formule su odlične za blendovanje, što ih čini savršenim izborom za toplo i vlažno vreme.

Vodootporna šminka

Važno je da tokom leta izaberete proizvode za šminkanje koji su otporni na znoj, a koji mogu da izdrže toplotu. Potražite vodootporne maskare, olovke za oči i dugotrajne ruževe koji se neće razmazati zbog znoja i vlage. Ukoliko ispratite ove savete, nećete morati da brinete o popravljanju šminke tokom celog dana. Vaša šminka će izgledati besprekorno bez obzira koliko je vruće napolju.

Koristite papir za upijanje

Papir za upijanje je spas tokom leta jer pomaže da se apsorbuje višak ulja i znoja bez da poremetite šmiku. Nosite nekoliko pakovanja papira za upijanje u torbi i koristite ih tokom dana kako bi vaša koža izgledala sveže i da ne bi previše sijala.

Uvek nanesite završni sprej

Poslednji korak za šminkanje tokom leta kako bi šminka trajala celog dana je da nanesete sprej za podešavanje šminke, kako biste zapečatili vaš izgled. Šminka će vam trajati duže tokom dana, a koža neće biti sjajna zbog znoja.

Pročitajte još i: Tehnika trougla: Podignite oči i kapke na prirodan način

Naslovna fotografija: instagram.com/tombachik

Marija Gavrilović

Comments