Kad se (po stoti put) zapitate zašto mora da bude tako komplikovano, setite se da možda ne mora – ne onoliko koliko vama uspeva da izvedete. Pojednostavljivanje inače komplikovanih odnosa zahteva stabilnost i malo mudrosti, a sprečavanje dodatnog komplikovanja zahteva svest o tome gde grešite i gde ima mesta za korekcije.

veza 21 Najčešći načini na koje sebi otežavate ljubavni život (1. deo)

Mislite o vezi, o istrajnosti u ljubavi kao o nečemu što se dešava samo po sebi, što ide ili ne ide, umesto da o trajnosti veze razmišljate u kontekstu posvećenosti – kao o nečemu što svesno birate, iz dana u dan, što vam je dragoceno , u šta ulažete sebe, što gajite i negujete. Stalno.

Verujete da se ljubavni odnosi odigravaju u utvrđenim okvirima i pokušavate da se u njih uklopite, ne poznajući svoju pravu prirodu i ne osvešćujući svoje istinske potrebe. Umesto toga, potrebno je da shvatite da je za vas pravi način ono što vam se događa, onako kako vam se događa – ponekad je teško priznati sebi da se ne uklapate ni u kakve standarde i dozvoliti svojoj prirodi da se ispolji.

Comments