Hot topics

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Rick Owens – Iggy Pop modnog dizajna

Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

SS20 Favourite: Punđa koja je obeležila #streetstyle izdanja tokom nedelja mode

Modna retrospektiva: Priče koje se kriju iza svake Dior Couture kolekcije Johna Galliana

Novi minimal: Umeće dekorisanja enterijera po ugledu na poznate influensere

10 najboljih poslovnih saveta za milenijalce

1/2

Kad se suočimo sa činjenicom da nas je partner prevario, suočavamo se i sa sopstvenom reakcijom i obično dovodimo u pitanje stav da bismo ga ostavile istog trenutka, kad bismo saznale da nas je prevario. Jer, u praksi je uvek sve drugačije nego u teoriji i naše samopoštovanje nam u trenutuku suočavanja više ne izgleda toliko bitno.

Ako ga ostaviš, to je i zaslužio, ali šta gubiš? U velikom broju slučajeva, žene odlučuju da oproste partneru prevaru, a za tu odluku najčešće navode sledeće razloge.

Ljubav i dalje postoji. Voliš ga i užasno si povređena, ali voli i on tebe i užasno se kaje i voleo bi da to nije uradio. Kada se osećanja ne dovode u pitanje, odluka o opraštanju je druga šansa, koju partner zaslužuje, a pre svega je zaslužuje vaš odnos, koji može da postane bolji, zreliji, iskreniji. A postoje i drugi razlozi, jednako važni ženi koja odlučuje da oprosti prevaru.

Praktični i finansijski razlozi. Nisi spremna da menjaš način života, samo zato što je partner pogrešio. Živite zajedno, udobno vam je i prilično se slažete, izgradili ste zajednički stil života, koji ne bi mogla da održiš kad bi ostala sama. To je kalkulacija, praktičan pristup shvatanju partnerstva i ni na koji način nije pogrešna – nemaš razloga da se osećaš loše, ako biraš da zbog svoje udobnosti i stila života, zanemariš partnerovo neverstvo.

Editors choice