Toliko divnih mesta na planeti a vi ne možete sve da ih posetite.  A i kada bi mogli sebi da omogućite svako egzotično putovanje uzbuđenje ne bi bilo isto kao onda kada znate da ste štedeli svaki dinar toliko dugo i da ste napokon uspeli u željenoj nameri da vidite lepa i udaljena mesta. Iako bi nam verovatno trebao čitav život i više da istražimo sve lepote Zemlje, neka mesta se posebno ističu svojim izuzetnim osobinama.

Zato smo neizmerno zahvalni što možemo da uživamo u predivnim fotografijama sa svih strana sveta. Predstavljamo neka udaljena mesta koja lepotom zavređuju svaku pažnju, od građevinskih objekata do prirodnih lepota.

Petra, Jordan

Usponom Palmire u Siriji i procvatom trgovine, drevnoj prestonici Petri je odzvonilo. Od invazije Arapa u 7. veku Petra je bila zaboravljeni grad sve do 1812. godine kada ju je ponovo otkrio svetu mladi švajcarski istraživač Džon Burkhart. Petra je poznata i kao „Ružičasti grad“, zbog ružičastog krečnjaka od kojih su napravljene veličanstvene palate i grobnice.

Jordan Najlepša mesta sveta za fotografisanje (GALERIJA)

Kule bliznakinje u Kuala Lumpuru, Malezija

Kule bliznakinje, ili kule Petronas su dva nebodera blizanca povezana hodnikom i se nalaze u glavnom gradu Malezije, Kuala Lumpuru. Građene su od 1992. do 1998. godine i jedno vreme su držale rekord kao najviše zgrade na svetu, dok ih nije nadmašioTajvanski Tajpej 101. Zgrade imaju 88 spratova sa iskjlučivo poslovnim prostorom. Visoke su  452 metra i izgrađene su uglavnom od različitih vrsta metala i stakla.

Kuala  Najlepša mesta sveta za fotografisanje (GALERIJA)
Comments