Iako sam u leksikonima na pitanje “Kakve filmove voliš” kao odgovor uvek birala horor, postoje romantični filmovi koje bih mogla da gledam sve dok ne naučim replike bolje od glumaca. Neki naslovi kriju dobru priču, neki odličnu glumu, neki emociju koja je toliko stvarna da maramice same izlaze iz fioke da nas teše, a neke pamtimo po glumicama koje su se pokazale u svom najboljem izdanju.

“Karmen Džons” (Carmen Jones)

Doroti Dendridž prva je Afroamerikanka koja nominovana za Oskara za najbolju glumicu u filmu “Karmen Džons”, a osim na njen talenat, nemoguće je biti imun na sjajnu kožu, crveni karmin i naglašene prelepe uvojke.

Carmen Jones Najlepša romantična izdanja u filmovima

Doroti Dendridž prva je Afroamerikanka koja nominovana za Oskara za najbolju glumicu

“Juče, danas, sutra” (Ieri, oggi, domani)

Sofija Loren neodoljiva je sa nehajno podignutom i pomalo neurednom kosom. Uz dosta maskare, ajlajner i mačkast pogled, uloga zavodnice savršeno joj pristaje.

Yesterday Today Tomorrow Najlepša romantična izdanja u filmovima

Pomalo divlja frizura Sofije Loren čini da izgleda kao prava zavodnica

“Čudesna subina Amelije Pulen” (Amélie)

Odre Totu opčinila nas je kao devojčurak sa šiškama i bob frizurom i povela u čudesni svet Amelije Pulen. U neku novu romantiku. Malo divlju i neobičnu, ali razigranu i privlačnu.

Amélie Najlepša romantična izdanja u filmovima

Odre Totu uvela nas je u modernu francusku bajku

“Uhvatiti lopova” (To Catch a Thief)

Blage lokne, kosa češljana unazad i karmin boje breskve zaštitni su znaci prelepe Grejs Keli i odaju utisak prefinjenosti i vanvremenske elegancije.

Catch Thief Najlepša romantična izdanja u filmovima

Blage lokne i karmin boje breske kao zaštitni znaci Grejs Keli

“Salivenova putovanja”(Sullivan’s Travels)

Frizura Veronike Lejk u crno-beloj komediji “Salivenova putovanja”, u kojoj je odigrala jednu od svojih najboljih uloga, postala je obeležje romantičnog izgleda. Blago talasastu kosu koja pokriva jedan deo lica poželele su devojke širom sveta nakon izlaska filma.

Sullivan Travels Najlepša romantična izdanja u filmovima

Posle ovog filma mnoge devojke su želele da budu kao Veronika Lejk

“Doručak kod Tifanija” (Breakfast at Tiffany’s)

Verovatno jedan od omiljenih filmova hiljadama žena i sigurno jedna od najelegantnijih glumica. Punđa koju je Odri Hepbern imala u ostvarenju “Doručak kod Tifanija” proglašena je najuticajnijom frizurom svih vremena, a u kombinaciji sa kratkim šiškama i ajlajnerom princeza je spremna za bajku.

Breakfast Tiffany Najlepša romantična izdanja u filmovima

Frizura Odri Hepbern u ovom filmu proglašena je najuticajnijom

“Sedam godina vernosti” (The Seven Year Itch)

Kada je glamur u pitanju, teško bi se koja glumica mogla nadmetati sa Merilin Monro, naročito u romantičnoj komediji “Sedam godina vernosti”. Dok njen osmeh otkriva nežnost, platinasta boja kose, poznata bob frizura, zamrljan ajlajner i mladež kao neizostavan detalj ističu seksepil po kom je ostala poznata.

 Najlepša romantična izdanja u filmovima

Seksepil je bio najveći adut platinaste plavuše

“Devojka koju sam voleo” (The Way We Were)

Iako smo se navikli da je viđamo sa ravnom kosom, u filmu “Devojka koju sam voleo” Barbri Strejsend prelepo stoje krupne kovrdže na krajevima kose, a ovaj nežni, a ujedno i zavodljivi stil nikada nije prestao da bude popularan među damama čak ni posle 40 godina.

Way We Were Najlepša romantična izdanja u filmovima

I nakon 40 ova frizura i dalje je mnogima omiljena

Možete da birate da li ćete ih pogledati samo da biste znali kako da objasnite frizeru kakav izgled želite da postignete, možda vam nedostaje malo stare, dobre romantike, ili biste da se podsetite nekih od najlepših lica starog Holivuda – svaki razlog je dobar da biste pogledali naslove koje smo izdvojili.

Izvor fotografija: www.doctormacro.com, www.popsugar.com


Vesna Marić ima pregršt razloga da veruje da je u prošlom životu bila mačka: kotrljavo R, dečiju radoznalost, sindrom “noćno ludilo”, sposobnost da se uvek dočeka na noge, obaveznu dnevnu dremku, pa čak i kandže. Zato se uvek nasmeje kada je neko nazove kučkom. I, kao što je rekla Colette: “Ne postoje obične mačke”.

Comments