Jedan od nesumnjivo najuspešnijih autora današnjice Paulo Koeljo (Paulo Coelho), čiji romani zauzimaju najviša mesta na listama bestselera, već godinama važi za ličnost koja ima veliki uticaj na živote miliona ljudi širom sveta. Sa više od sto miliona prodatih knjiga u najmanje 150 zemalja sveta, Paulo je svojim simboličnim jezikom i realističnim stilom pisanja osvojio srca brojnih čitalaca i time obezbedio sebi mesto među 15 najpopularnijih pisaca sveta. Nakon što je na sajmu knjiga 2003. u Frankfurtu potpisao primerke “Alhemičara” objavljene na 52 jezika, ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kao najprevođeniji živi autor. Ovo su najlepši citati ovog proslavljenog književnika…

Koraci 1 Najlepši citati: Paulo Coelho

“Godine mogu da uspore hod samo onima koji nikad nisu imali hrabrosti da idu vlastitim koracima.”

“Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče – uključujući i one koje gubimo. Kad porasteš, otkrićeš da si često branio laž, obmanjivao sebe ili patio zbog gluposti. Ako budeš dobar ratnik, nećeš sebe optuživati zbog toga – ali nipošto ne dozvoli da se tvoje greške ponove.”

“Razlika između pustolovine i sna je znati reći ‘da’ izazovu.”

“Kada čovek dublje zagleda u dušu sveta lako shvati da na svetu uvek postoji jedna osoba koja čeka onu drugu, bilo to nasred neke pustinje ili nasred nekog velikog grada. I kada se te osobe sretnu i njihovi pogledi se ukrste, sva prošlost i sva budućnost gube svaki značaj i samo postoji taj trenutak.”

Comments