Svi smo u nekom periodu odrastanja pratili neku seriju o magijskim stvorenjima, vilama i čarobnicama, ili smo se prisetili bajki i strašnih veštica iz detinjstva gledajući naučno-fantastične filmove. Sledeće veštice sigurno nećete zaboraviti:

Zla maćeha-veštica (The Evil Queen) iz serije “Jednom davno (Once Upon a Time)

Serija “Jednom davno” se prikazuje od 2011. godine, a zlu maćehu glumi Lana Parila (Lana Parrilla). Možda ste i prevazišli ovakve žanrove, ali ako ste pogledali bar jednu epizodu ove serije – sigurno ste zapazili novi, moderni pristup zloj maćehi koji je donela Lana.

1 Zla maćeha iz serije Jednom davno Najpoznatije veštice iz serija i filmova

Okrutna veštica iz serije “Jednom davno”

Hermiona Grendžer (Hermione Granger) iz filmova o Hariju Poteru (Harry Potter)

Bilo da ste obožavalac Harija Potera ili ne, sigurno ste čuli za mladu čarobnicu-pametnicu Hermionu, vernu drugaricu Harija Potera. U svim filmovima glumi je Ema Votson (Emma Watson). Hermiona je snalažljiva, sve zna i uvek ima rešenje – pravi primer dobrog korišćenja magijskih veština!

2 Hermiona iz Hari Potera Najpoznatije veštice iz serija i filmova

Zna sve čini, istoriju magije, a omiljena odaja joj je biblioteka – sveznalica Hermiona

Hilda, Sabrina i Zelda Spelman (Hilda, Sabrina and Zelda Spellman) iz serije “Sabrina, mala veštica” (Sabrina, the Teenage Witch)

Ova serija se prikazivala od 1996. do 2003. godine, a tinejdžerski problemi koji su pratili šesnaestogodišnju vešticu Sabrinu Spelman još su bili zanimljiviji i smešniji zahvaljujući njenim dvema tetkama vešticama – 500 godina starim Hildi i Zeldi i mačku Salemu koji govori. Uloge ovih veštica igrale su Melisa Džoan Hart (Melissa Joan Hart), Kerolajn Rea (Caroline Rhea) i Bet Broderik (Beth Broderick).

3 Veštice iz serije Sabrina mala veštica Najpoznatije veštice iz serija i filmova

Glas mačku Salemu pozajmljivao je Nik Bakej

Boni Benet (Bonnie Bennett) iz serije “Vampirski dnevnici” (The Vampire Diaries)

Ako ste pravi fan svih natprirodnih stvorenja (vampira i ostalih) sigurno ste pogledali seriju “Vampirski dnevnici” – koja se prikazuje od 2009. godine i koja je za kratko vreme postigla veliku gledanost – onda ste primetili i svemoguću Boni Benet, potomkinju drevnog veštičjeg klana Benet. Glumica Ket Grejm (Kat Graham) javnosti je postala poznata upravo zahvaljujući ovoj ulozi.

4 Boni iz serije Vampirski dnevnici Najpoznatije veštice iz serija i filmova

Boni zna izlaz iz svake nezgodne situacije

Sali i Žilijen Ovens (Sally and Gillian Owens) iz filma “Praktična magija” (Practical Magic)

Sandra Bulok (Sandra Bullock) i Nikol Kidman (Nicole Kidman) igrale su sestre veštice koje nemaju sreće u ljubavi, pa uz pomoć magije pokušavaju da prevaziđu nesrećan splet okolnosti. Bavljenje magijom na tradicionalan način i sestrinska, ženska povezanost čine ove veštice jednim od najpoznatijih u istoriji naučno-fantastičnih filmova.

5 Sestre veštice iz filma Praktična magija Najpoznatije veštice iz serija i filmova

Scena iz filma - sestre veštice obavljaju praktični magijski ritual

Zla veštica zapada (The Wicked Witch of the West) iz filma “Čarobnjak iz Oza” (The Wizard of Oz)

Glumica Margaret Hamilton (Margaret Hamilton) davne 1939. godine postavila je temelje svim budućim fimskim i televizijskim vešticama. Margaret je najviše i zapamćena upravo po zloj veštici u jednoj od prvih verzija o čarobjaku iz Oza.

6 Zla veštica iz filma Čarobnjak iz Oza Najpoznatije veštice iz serija i filmova

Baš ovako smo zamišljali veštice kad smo bili mali

Fibi, Pru i Pajper Halivel (Phoebe, Prue and Piper Halliwell) iz serije “Čari” (Charmed)

Serija o tri sestre sa specifičnim magijskim veštinama imala je ogromnu popularnost, naročito kod mlađe publike. Glavne uloge sestara čarobnica tumačile su Alisa Milano (Alyssa Milano), Šenon Doerti (Shannen Doherty) i Holi Meri Kombs (Holly Marie Combs). Gotovo da nije postojala devojčica koja nije želela neku od moći koje su sestre posedovale.

7 Fibi Pru i Pajper Halivel 7 Najpoznatije veštice iz serija i filmova

Nepobedive sestre Halivel

 Izvori fotografija: fanpop.com, wetpant.com


Aleksandra Aleksić je pomalo izgubljena u vremenu i prostoru (naročito u prostoru), gubi stvari i zapinje za svoja stopala. Obožava mačke lutalice i čokoladne išlere. Kad poraste biće pisac.

Comments