Kvadrat prostora u luksuznim francuskim Alpima košta oko 37 hiljada evra. Alpi su ispunjeni luksuznim zimskim kolibama koje se odlikuju jedinstvenim, gotovo bajkovitim stilom. Najlepša među njima je zimska koliba “Chalet Le Petit Chateau”.

Ova “koliba” zapravo predstavlja hotel od 5 zvezdica, dostupan samo najbogatijim pojedincima sveta.

Zimska koliba 9 Najskuplja zimska koliba na svetu

Ukoliko ste oduvek maštali o tome da se zaputite na jedno ovakvo mesto, i isključite se iz sveg stresa svakodnevice, vodimo vas u turneju po ovoj kući iz snova.

Izgrađena je 2010. godine, a ima 7 spavaćih soba koje mogu da ugoste  14 ljudi.

Zimska koliba 5 Najskuplja zimska koliba na svetu Zimska koliba 4 Najskuplja zimska koliba na svetu

Od drugih luksuznih pogodosti, tu su soba za masažu, bazen, teretana i bioskop.

Zimska koliba 3 Najskuplja zimska koliba na svetuZimska koliba 2 Najskuplja zimska koliba na svetu

Koliba ima i ogroman trpezarijski drveni sto, koji vas vraća u stara vremena. Pored njega, tu je i starinski kamin i zajednički dnevni boravak.

Zimska koliba 8 Najskuplja zimska koliba na svetu Zimska koliba 7 Najskuplja zimska koliba na svetu Zimska koliba 6 Najskuplja zimska koliba na svetu

Sa terase kolibe baca se pogled na jednu od najpopularnijih skijaških staza, kojoj se direktno pristupa iz jedne prostorije u kolibi.

Zimska koliba 1 Najskuplja zimska koliba na svetu

Ukoliko želute da zakupite ovaj neverovatan prostor, to će vas koštati 75 hiljada evra mesečno. Čak i ako imate ovaj novac, prostor možete zakupiti pod uslovom da dođete na red u ogromnoj listi čekanja za zakup kolibe iz snova.

Mnogi bi rekli da je ovaj novac mali za kratkotrajnu kupovinu ostvarenja sna iz detinjstva. Ipak, uzevši u obzir da postoje i bliže i pristupačnije destinacije za uživanje u zimi, toplo vam preporučujemo da ne očajavate.

Pogledajte i:

Najluksuznije planinske kolibe za odmor zimi

Top 5 destinacija za zimovanje

Jasna Stanić

Comments