Važno je ko sedi u prvom redu na revijama, ali je još važnije ko nosi titlulu prvog čoveka Njujorške nedelje mode. Mi ćemo se pozabaviti dizajnerima, ali samo onim najboljim koji su obeležili minuli događaj održan u Njujorku.

Mnogo dizajnera ima priliku da prikaže svoj rad i delo, ali samo srećnici i pravi profesionalci imaju tu privilegiju da budu zapaženi.

Mark Džejkobs

Mark je jedan od onih kome popularnosti u modnom svetu ne manjka. Uspeo je da zavlada francuskom modnom kućom Louis Vuitton. Ima reputaciju i ugled. Sada radi na sopstvenom brendu i postavlja trendove. A prva asocijacija na Nedelju mode u Njujoruku jeste baš on.

Slika127 Najuticajniji dizajneri na Njujorškoj nedelji mode

Njemu recite hvala za sve modne opsesije koje nas muče

Majkl Kors

Poznati dizajner postao je milijarder gotovo preko noći. Njegov uspeh se svakim danom povećava, a on napreduje baš kao i prodaja njegovih torbi za kojima su žene takoreći odlepile. Na svakom koraku viđamo i lažnjake istih, pa je evidentno da je ovaj dizajner pogodio ukus mnogih.

Slika224 Najuticajniji dizajneri na Njujorškoj nedelji mode

Čovek sa njuhom za torbe

Aleksandar Vang

Predstavljamo vam dizajnera koji je trenutno na čelu modne kuće Balenciaga. Iza njega je mirna godina puna dobrih komada, ali neki bi rekli: “ne i briljantnih”. Očigledno da nije ispucao sve kečeve iz rukava, a od njega se tek očekuje nešto spektakularno.

Na Njujorškoj nedelji mode dobio je mnoštvo aplauza, a svakako da je zapažen iz razloga što se njegovi komadi nose na pistama, ali i van nje.

Slika315 Najuticajniji dizajneri na Njujorškoj nedelji mode

Pozdravimo maestra svog posla

Oskar de la Renta

Uvek je jedan korak ispred drugih. Poznat i poštovan – Oskar de la Renta. Šuška se da je ove godine baš on smanjio listu zvanica na revije. Kaže da je bolje posvetiti se samo ciljnoj grupi. Da li mu valja verovati na reč, videćemo.

Slika413 Najuticajniji dizajneri na Njujorškoj nedelji mode

Čovek koji nosi stil u duši

Džek Mekolo i Lazaro Ernandez

Ova dvojica dizajnera nisu ni slutili da će se njihov zajednički studentski projekt pretvoriti u jednu od najpoželjnijih modnih marki, Proenza Schoulder.

Ovaj dizajnerski duo iz SAD uspeo je za kratko vreme da zavlada modnom scenom. Da su uticajni u modnom svetu, jesu.

Slika512 Najuticajniji dizajneri na Njujorškoj nedelji mode

Deklarišu se kao visoko pozicionirani dizajneri


Violeta Stojanović

Comments