Da, da, leto uveliko traje, ali nikada nije kasno da napokon zaista ispuniš svoj san da smršaš. To jest, da počneš da ga ispunjavaš. Danas je tvoj srećan dan jer ćemo ti otkriti koji su najbolji načini za to, a baš sve što treba da znaš ćeš imati na jednom mestu. Počnimo:

Kardio vs. tegovi?!

Večna dilema – da li krenuti sa kardio treningom ili se fokusirati na vežbe, tegove i slične “metode” za jačanje mišića. Kardio trening sagoreva više kalorija, to jeste, ali ti vežbanje sa tegovima može omogućiti nešto što kardio ne može – tvoj metabolizam će biti ubrzan, a kalorije će se i dalje trošiti i to čak 36 sati nakon treninga. Najbolje rezultate ćeš svakako postići kombinacijom ova dva.

Osim toga, kada je reč o vežbanju sa tegovima, uvek koristi one malo teže za bolje rezultate, ali ne zaboravi da sve vežbe (čučnjave, iskorake i slično) moraš da uradiš kako treba, a ne polovično ili traljavo!

Ne obaziri se na vagu – ona laže!

Mršavljenje = manja brojka na vagi, zar ne? Pa… Ne! Ono što ti želiš jeste da se rešiš viška masti, a ne “viška” težine. A odnos masti i mišića ne mora da daje onaj rezultat koji bi ti želela – uz trening i dijetu ti ćeš se osloboditi masti, ali i “nabaciti” mišiće što znači da možda nećeš izgubiti na težini iako ćeš izgledati mnogo bolje, zategnutije i zgodnije, a odeća će ti daleko bolje stajati. Zato, možda bi bilo bolje da meriš obim, a ne broj kilograma? Merodavnije je!

mrsavljenje Napokon ti otkrivamo zaista najbolji način da smršaš!
Comments